BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisThe Washington Post, çalışan sayısını azaltmak için CEO’sunu değiştirdi----

The Washington Post, çalışan sayısını azaltmak için CEO’sunu değiştirdi

The Washington Post, çalışan sayısını azaltmak için CEO’sunu değiştirdi
06 Kasım 2023 - 11:01 www.finansgundem.com

The Washington Post, çalışan sayısını azaltmak amacıyla eski Dow Jones CEO'su ve The Wall Street Journal'ın yayıncısı William Lewis’i CEO olarak atadı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın önde gelen yayın organlarından The Washington Post, William Lewis’i CEO olarak atadı. Eski Dow Jones CEO’su Lewis, The Wall Street Journal’ın yayıncısı konumunda bulunuyordu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, The Washington Post’ta gerçekleşen yeni CEO atamasının, kötüleşen finansal durumu biraz olsun düzeltmek için çalışan sayısında azalmaya gitmek amacıyla gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

Yeni işten çıkarmalar

Reuters’tan Helen Coster’ın haberine göre, Washington Post, William Lewis'i CEO olarak atadı. Post’un çalışan sayısını yüzde 10 oranında azaltmayı amaçladığı bildiriliyor.

The Washington Post’tan yapılan açıklamaya göre, eski Dow Jones CEO'su ve The Wall Street Journal yayıncısı William Lewis, The Washington Post'un yeni CEO'su ve yayıncısı olarak atandı. The Washington Post, yılı 100 milyon dolar zararla kapatmayı beklediğini belirtiyor. Yayıncı, yöneticilerin çalışan sayısını yaklaşık yüzde 10 azaltmak amacıyla şirket genelinde satın alma teklifinde bulunduğunu, haber odasının yaklaşık 940 gazeteciye düşürülmesinin beklendiğini ekledi.

Lewis'in atanması, medya endüstrisinin durgun reklam pazarı, haberlere duyulan güvenin düşük olması ve üretken yapay zeka teknolojisi sayesinde insanların bilgiyi bulma ve tüketme şeklini alt üst etme tehdidi yaratan gelişmelerle boğuştuğu bir zamanda geldiği ifade ediliyor. Lewis, Haziran ayında geçici CEO olan Patty Stonesifer'in yerine 2 Ocak 2024'ten itibaren görevi devralmaya hazırlanıyor. Bilindiği üzere Amazon’un kurucusu milyarder yatırımcı Jeff Bezos aynı zamanda The Washington Post’un da sahibi konumunda bulunuyor.

Büyüme tahminleri aşırı iyimser

Stonesifer'in Post personeline gönderdiği e-posta, Stonesifer ve üst düzey yönetimin yaptığı inceleme sonrası The Washington Post'un son iki yıl ve 2024'e yönelik web sitesi trafiği, abonelikler ve reklam büyümesine ilişkin önceki tahminlerinin ‘aşırı iyimser' olduğunu belirlediği ortaya koyuyor. Bu tahminlerin neden hatalı olduğu ise netlik kazanmış değil.

Stonesifer, dokuz yıllık yayıncılık ve CEO’luk görevinin ardından Ağustos ayında istifa eden Fred Ryan'ın yerini almıştı. Ryan'ın görev süresi boyunca The Washington Post dijital aboneliklerini artırdı, 13 Pulitzer Ödülü kazandı ve şirkete göre Haziran ayında 28 ülkede 1.900'den fazla siteye hizmet veren Arc XP bulut tabanlı dijital platformu hizmete soktu.

Ryan'ın ayrılışını konu alan bir makalede The Washington Post, gelirinin çoğunluğunun artık dijital işlerden geldiğini ve Ryan'ın Eylül 2014'te işe alındığı zamandan bu yana yaklaşık 2,5 milyon yeni dijital aboneye sahip olunduğunu belirtmişti.

Maersk durmuyor! 3500 kişi daha işten çıkarılıyor

 

Yatırım bankalarında işten çıkarma dalgası şiddetleniyor

 

Rolls-Royce, binlerce çalışanını işten çıkarmayı planlıyor

 

LinkedIn, 668 çalışanını işten çıkarıyor

 

Credit Suisse bu yıl binlerce kişiyi işten çıkardı

 

Epic Games'ten işten çıkarma kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)