BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTatlıcı'nın miras davası sonuçlandı----

Tatlıcı'nın miras davası sonuçlandı

Tatlıcı'nın miras davası sonuçlandı
27 Mart 2013 - 08:26 www.finansgundem.com

Mahkeme, Tatlıcı’nın ilk eşine pay vermeyen vasiyetnameyi geçerli saydı

2009 yılında hayatını kaybeden Mehmet Salih Tatlıcı’nın miras davasında karar çıktı. Mahkeme Tatlıcı’nın 1994’te noterde onaylattığı vasiyetnamesinin geçerli olduğuna hükmetti. Buna göre tüm miras ikinci eşi ve oğlu Uğur’a kaldı
İşadamı Mehmet Salih Tatlıcı'nın 2009 yılında hayatın kaybetmesinin ardından varisleri arasında yaşanan miras mücadelesinde yerel mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, Tatlıcı'nın 1994 yılında hazırladığı vasiyetnamesinin kabulüne karar verdi. Merhum işadamı, vasiyetnamesinde tüm mirasını ikinci eşi Nurten ve ondan olan oğlu Uğur Tatlıcı'ya bırakarak, kendisini ölümle tehdit ettikleri gerekçesiyle ilk evliliğinden olan oğulları Ahmet ve Ali'yi mirasından ıskat (mahrum) etmişti. Ahmet Tatlıcı ise babasının bu vasiyetnameyi ikinci eşi Nurten Tatlıcı'nın baskısı altında hazırlatıldığını öne sürerek, iptali istemiyle dava açmıştı.
SADECE SAKLI PAY ALABİLECEKLER
İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmada tarafları avukatları hazır bulundu. Mahkeme, yaklaşık 4 yıldır devam eden yargılamaya son vererek, 1994 tarihli vasiyetnamenin iptal edilmesi talebini reddetti. Mahkeme kararı doğrultusunda Mehmet Salih Tatlıcı'nın vasiyetnamesi geçerli olacak. Ancak diğer varisler saklı pay talebinde bulunabilecek. Vasiyetnamenin iptalini isteyen varislerin temyiz hakkı da bulunuyor. Mehmet Tatlıcı saklı payda yasa gereği 64'te 9 oranında pay alabilecek.
YASAK AŞKIYDI
Memleketi Diyarbakır'da tatlıcılık yaparak iş hayatına atılan ve gayrımenkul yatırımları ile Türkiye'nin en zengin 27'inci işadamı olan Mehmet Salih Tatlıcı, ilk evliliğini Bedriye Hanım ile yaptı. Ali, Ahmet ve Mehmet isminde 3 oğlu dünyaya geldi. 1970'li yılların başında Karaköy'deki pastanesinde kasiyer olarak çalışan 17 yaşındaki Marika'ya gönlünü kaptırdı. Kendisi 35 yaşındaydı. Yasak aşktan 1977 yılında doğan Uğur'u nüfusuna kaydettirdi. Sonra Bedriye Hanım'dan boşanıp Marika ile evlendi. Marika mahkeme kararı ile ismini Nurten Tatlıcı olarak değiştirdi. Tatlıcı'nın ölümünden sonra çocukları kalan mallar için dava açtı. 1994 tarihli noter onaylı bir vasiyetname ortaya çıktı. Mahkemede okunan vasiyetnamede tüm miras ikinci eş Nurten ve Uğur'a bırakılmıştı. İlk çocuklarından sadece Mehmet'e saklı pay verilmesini istedi.
Mehmet Tatlıcı saklı payda yasa gereği 64'te 9 oranında pay alabilecek.
 
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KAFU29 Mart 2013 09:09

    Nerdeyse para için adamı mezardan çıkaracaklar...budava temyize gider gelir yenıden dava vs vs uzar gider...

  • Çetin27 Mart 2013 09:36

    Adam gönülden yapmış miras paylaştırmasını derdi ve sıkıntıyı ilk eş çeksin parası dost yesin ...