BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSüreyya Serdengeçti bankacılığa döndü----

Süreyya Serdengeçti bankacılığa döndü

Süreyya Serdengeçti bankacılığa döndü
11 Ocak 2014 - 08:24 www.finansgundem.com

Merkez Bankası eski başkanı Süreyya Serdengeçti 7 yıl aradan sonra yeniden finans sektörüne döndü

Merkez Bankası’nın eski başkanı Süreyya Serdengeçti, 7 yıl ara verdiği bankacılık sektörüne geri döndü. Ünlü bankacı, Taib Yatırım Bankası’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başladı.

Vatan'dan Ufuk Şanlı'nın haberine göre, Merkez Bankası eski başkanı Süreyya Serdengeçti 7 yıl aradan sonra yeniden finans sektörüne döndü. Ünlü bankacı, Aksoy Holding’in satın aldığı Taib Yatırım Bankası’nda Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

2001-2006 yılları arasında ‘bankaların bankası’ olarak tanımlanan Merkez Bankası’nın başkanlığını üstlenen Süreyya Serdengeçti, Nisan 2006’da emekli olarak, koltuğunu halefi Durmuş Yılmaz’a bırakmıştı.

Sonrasında Shell Turcas Holding de 2 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptı. Serdengeçti, sonunda yine bankacılıktan kaçamadı. Geçtiğimiz Eylül ayında Aksoy Holding Dubai Emiri El Maktum’a ait olan Taib Yatırım Bankası’nı satın alınca Serdengeçti’ye bankanın yönetim kurulu üyeliği teklif edildi.

Tecrübeli bankacı da bu görevi kabul etti. Aksoy Holding, bankayı satın aldıktan kısa bir süre sonra sermaye artırımına gitti. Bankanın sermayesini 80 milyon liraya çıkardı. Aksoy Holding, şimdi de sermayesini 240 milyon liraya çıkarmaya hazırlanıyor.

Mevduat toplamayan yatırım bankacılığı alanında faaliyet gösteren Taib Bank’ın özellikle orta ve uzun vadeli finasman kredilerinde aracılık yapması bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)