BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSpekülatör ve yatırımcı nasıl anlaşılır?----

Spekülatör ve yatırımcı nasıl anlaşılır?

Spekülatör ve yatırımcı nasıl anlaşılır?
16 Mart 2016 - 10:11 www.finansgundem.com

ABD'li yatırımcı Warren Buffett'a göre spekülatör ve yatırımcıyı ayırt etmenin yolu...

Her borsada yatırımcılar ve spekülaterler bulunur. Yatırımcılar, temel göstergelere ve analizlere bakarak daha düşük riskli yatırımların peşinden giderken, spekülatörler kumar sayılabilecek derece riskli yatırımları takip eder.

Business Insider'ın haberine göre, ABD'li yatırımcı Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffett da yatırımcılarla spekülatörleri birbirinden ayırmak için basit bir test uyguladığını aktardı.

Finansal krizin sebeplerini araştırmak için kurulan bir komisyona verdiği ifadenin tutanaklarına göre Buffett, piyasadaki yatırımcıları spekülatörlerden ayırmak için uyguladığı yöntemi şöyle anlatıyor:

"Ben bir hisse satın aldığımda borsayı bir kaç yıl boyunca kapatsalar da umrumda olmaz. Çünkü ben yatırım yaptığın şirketin gelecekte bana getiri sağlayacağını düşünerek hissesini alırım Coca Cola'da ya da diğerlerinde yaptığım gibi. Yani yarın piyasanın kapalı olmasını ne kadar umursuyorsam o kadar spekülasyon yapıyorumdur. Çünkü fiyatların yukarı çıkıp çıkmayacağını ne kadar merak ettiğimi ortaya koyan budur. Ben fiyatın yukarı çıkıp çıkmayacağını bilmiyorum. Ben şirketin geleceğine inanıyorum."

Komisyonun spekülasyonun ne olduğunu tanımlamasını istemesinin üzerine Buffett Anayasa Mahkemesi Başkanı Potter Stewart'ın 'Gördüğümde anlarım' sözüne refaransla, "Spekülasyonu tanımlamak zor. Pornografi ve onunla ilgili ünlü bir söz gibi" dedi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ugur cakır 18 Mart 2016 09:03

    assel tucelık trns türk tgs sayamadgım bır cok adı kagıt bist 30 harıcı uzak durulması gerekır dıye dusunuyorum

  • ANKARA16 Mart 2016 11:08

    spekülatörler BORSADAKİ PATRONLARDIR.YATIRIMCIYA EN BÜYÜK DARBEYİ PATRONLAR VURUR. ARSAN TEKSİL. KRİSTAL KOLA. TUKAŞ.KERVANSARAY BAK HEP AÇ GÖZLÜ .GÖZÜ DOYMAYAN PATRONLAR BİNLERCE YATIRIMCININ BORSADAN NEFRET ETMESİNE SEBEPDİR.