BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSarkozy yine bela mı olacak?----

Sarkozy yine bela mı olacak?

Sarkozy yine bela mı olacak?
09 Nisan 2013 - 08:30 www.finansgundem.com

Sarkozy 100 milyar $'lık bir Katarlı fonun iş bağlantılarını kurmaya hazırlanıyor

Başkanlık koltuğunu son seçimlerde François Hollande'a kaptıran Nicolas Sarkozy, fon yöneticisi oluyor... Financial Times gazetesinin 'Sarkozy: Elize Sarayı'ndan Özel Sektöre' başlıklı yayınladığı haberde Sarkozy'nin finans sektörüne gireceği anlatılıyor. Sarkozy'nin sözcüsü "Sarkozy'ye pek çok iş teklifi var fakat henüz hiç birisine evet demedik" dedi. 2012'nin Aralık ayında Avrupa'nın en önemli işadamları Paris'te toplandı ve Sarkozy'yi iş dünyasına hazırlamanın planlarını yaptı. İş dünyası, Sarkozy'nin görevindeyken kurduğu global dostluklardan faydalanmak isterken ön plana çıkan ülke ise Katar. Planlara göre Sarkozy 100 milyar euroluk Katarlı fon QIA'nın Avrupa'daki yatırımlarını yönetmesine yardım edecek. Sarkozy'nin beraber çalışacağı isimler arasında Goldman Sachs Europe'un eski Başkanı Sir Simon Robertson ve İtalyan ENI'nin CEO'su Paolo Scaroni bulunuyor.
PSG'yi de o ayarladı
SARKOZY'nin Katarlılar ile çok yakın bir ilişkisi var. Paris Saint Germain kulübünün Katarlılara satılmasında kilit bir rol oynadığı iddia edilen Sarkozy Katar'ın 2022'de düzenleyeceği Dünya Kupası için de lobi faaliyetleri yapmıştı.
Türkiye kapısı ENI'ye kapalı
SARKOZY'nin birlikte çalışacağı ENI Güney Kıbrıs'ta doğalgaz arıyor. Türkiye, adanın etrafındaki gazın paylaşılması gerektiğini iddia ederken Rum kesimi buna yanaşmıyor. Bundan dolayı Türkiye, Rumların paylaşmayacağı gazı çıkaran ENI ile bir daha çalışmama kararı aldı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)