BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞahenk'in gözü Yunanistan'da!----

Şahenk'in gözü Yunanistan'da!

Şahenk'in gözü Yunanistan'da!
20 Kasım 2013 - 09:06 www.finansgundem.com

Krizden kırılan Yunanistan’ın satışa çıkardığı üç otele Ferit Şahenk talip oldu...

Türkiye’de eğlence sektöründe yaptığı yatırımlarla duyuran Ferit Şahenk’in gözü Yunanistan’da. Ekonomik kriz nedeniyle birçok turistik tesisi satışa çıkaran ülkede turizm seferberliği olarak başlatılan ‘Xenia’ projesi kapsamındaki üç otel yakın zamanda Doğuş Grubu’na geçebilir.

Akşam'ın haberine göre, Yunan medyasında çıkan haberlere göre Yunanistan Özelleştirme İdaresi 22 Kasım’a kadar otellerle ilgili teklifleri alacak. En güçlü adayın Doğuş Grubu olduğu yarışta üç dört şirketin daha adı geçiyor.  İlk olarak 11 Kasım olarak belirlenen son teklif verme tarihi daha sonra 22 Kasım’a ertelenmiş, hatta AB ve IMF Troykası söz konusu ertelemeden duyduğu rahatsızlığı açıkça dile getirmişti.

99 YILLIĞINA KİRALIK
Ekonomik kriz sonrası ellerindeki her şeyi satışa çıkaran Yunan Hükümeti, oteller için yap işlet devret modelini seçti. Yani Ferit Şahenk şu an yıkık dökük olan otelleri 99 yıl boyunca işlettikten sonra bunları Yunanistan’a geri verecek.

‘ATİNA’DAN İSTANBUL'A YAT YARIŞI
Haberde şu ifadeler kullanıldı: Ferit Şahenk, üç oteli satın alarak bunları lüks birer otele dönüşürecek ve Ege Denizi’ni lüks tatilin merkezi yapacak. Daha önce de Yunanistan’da birçok marinaya yatırım yapan Türk milyarderin diğer bir hedefi de Ege’yi ‘lüks hub’ı yapmak. Geçtiğimiz günlerde de konuyla ilgili konuşan Şahenk, Atina’dan başlayıp İstanbul’da biten bir yat yarışı fikrini de ortaya atmıştı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şahenk yatırımı20 Kasım 2013 11:28

    Türkiye'den Yunanistan'a vatandaşımızın turistik gezme isteğini şahenk fark etmiş olmalı ve krizin oluşundan fiyat düşüklüğünden yararlanmak istemiş yatırım ve güç budur.