BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSabancı yeme-içmeyi sevdi----

Sabancı yeme-içmeyi sevdi

Sabancı yeme-içmeyi sevdi
07 Kasım 2013 - 07:08 www.finansgundem.com

İşadamı Ali Sabancı, hemen hemen her gün bir restoran zinciri satın alıyor

Günaydın ve Tavacı Recep’i bünyesine katmak üzere masaya oturan Ali Sabancı’nın ‘yemek iştahı’ arttı. Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, 17 şubeli Big Chefs’i de satın almaya hazırlanıyor.
Habertürk'ün haberine göre, önce Günaydın Et’e ardından da Tavacı Recep’e talip olan Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın yiyecek-içecek sektörüne hızlı giriş yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Günaydın Et ile ortaklık için görüşmelerini sürdüren Ali Sabancı şimdi de Cafe&Bistro zinciri Big Chefs’i satın alıyor.
Sabancı’nın yaklaşık iki aydır Big Chefs’in ortakları Saruhan Tan ve Gamze Cizreli ile masada olduğu ve anlaşmanın kısa sürede tamamlanacağı öğrenildi.
ÇOĞUNLUK HİSSEYİ ALACAK
Ali Sabancı önceki hafta gazetecilere yaptığı açıklamada bu satın almanın da sinyalini vermiş ve “Sadece Günaydın ile değil birkaç yerle daha görüşmelerimiz var” diye konuşmuştu. Ali Sabancı’nın Big Chefs’te çoğunluk hisseyi almayı istediği ve pazarlıkların bu şekilde ilerlediği gelen bilgiler arasında.
Doğuş Grubu’nun sektördeki şirketi D.ream’de daha önce Big Chefs ile ilgilenmiş ancak taraflar anlaşamamıştı. 2007 yılında ilk olarak Ankara’da açılan Big Chefs, Etiler ve Tünel’de açtığı şubeleri ile 2009 yılı sonunda da İstanbul’a gelmişti. Big Chefs’in, 9’u İstanbul ve 4’ü Ankara’da olmak üzere toplam 17 şubesi bulunuyor.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 07 Kasım 2013 14:35

    İŞ adamı.istihdamı,katma değeri,gsmh'yı zıplatacak.

  • Ölmez iş07 Kasım 2013 08:58

    Yemek işinde kazanmamak iş yeri sahibinin kalitesizliğinden olur başka türlü iş yapmamak imkansız bunu bilen Sabancı bu işin üstüne gidiyor ve gerekli yatırımları yapıyor.