BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'dan dost ülkelerdeki bankalar için yeni hamle----

Rusya'dan dost ülkelerdeki bankalar için yeni hamle

Rusya'dan dost ülkelerdeki bankalar için yeni hamle
21 Haziran 2023 - 11:55 www.finansgundem.com

Rusya'da, “dost” ülkelere bağlı bankaların ülkede şube açabilmesi için daha uygun şartlar yaratılması konusunda çağrıda bulunuldu.

2013 yılında yabancı bankaların ülkede şube açmasına yasak getiren Rusya'da bu alanda yeni bir gelişme yaşandı. Bir gün önce Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’nın katılımıyla gerçekleştirilen Federasyon Konseyi toplantısına atıfta bulunan TASS haber ajansı, senatörlerin Nabiullina’nın konuşmasının ardından yeni bir karar taslağı hazırladıklarını yazarken, paylaşılan belgede, “Hükümete, Merkez Bankası’nın da katılımıyla, dost ülkelerin kredi kurumlarının ülkedeki imkanlarını genişletmek amacıyla Rusya topraklarında daha uygun şartlarda şube açmalarına izin veren koşulları sağlamaya yönelik önlemler alınması tavsiye edilmektedir. Bu kararla, Rusya ekonomisine yabancı yatırım çekmenin yanı sıra sınır ötesi ödemelere ilişkin kısıtlamaların üstesinden gelmek de amaçlanmaktadır” ifadeleri yer alıyor.

Gazetemru'da yer alan habere göre, ek olarak Federasyon Konseyi senatörlerinin dış ekonomik faaliyet çerçevesinde yabancı bankalarla birlikte ulusal para birimleri cinsinden ödemelerin daha aktif gelişimini değerlendirmeyi teklif ettiği belirlenirken, Eylül 2022’de Merkez Bankası, finansal piyasanın geliştirilmesine yönelik girişimler listesine yabancı bankaların Rusya’da şube açmasına izin verilmesi teklifini dahil etmişti.

Düzenleyicinin sunduğu teklifi, sadece dost ülkelerden kuruluşların Rusya’da şube açabilmesine izin veriyor.

Rusya'da bankaların sorunlu borçları giderek artıyor

 

Rusya'da bankacılık sektörünün net karı 5.9 azaldı

 

Rusya'dan 'dost ülkelere' metal ihracatı

 

Rusya'da dost ülkelerdeki şirket hisselerine yatırım serbest bırakıldı

 

Rusya gıda ihracatını sadece dost ülkelere yapacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)