BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'da resesyon korkusu----

Rusya'da resesyon korkusu

Rusya'da resesyon korkusu
19 Aralık 2022 - 08:51 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası'na göre, Rusya’nın ürün ve hizmet üretimindeki artış resesyona neden olabilir.

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Kseniya Yudayeva, ülkede ürün ve hizmet üretimindeki hızlı bir artışın ekonomi için durgunluğa ivme kazandıracağını söyledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yudaeva, ürün ve hizmet üretimindeki keskin artışın ekonomi için risk olduğunu vurgularken, “Bu yıl üretimi en üst düzeye çıkarmak gelecek yıl ekonomide durgunluk anlamına gelebilir. Çünkü kaynakları aşırı kullanmak, yeni yıl sonrası üretim hacimlerini azaltacak, enflasyon oranlarını yükseltecek ve ekonomide durgunluğa neden olacaktır” diye konuştu.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, uzun vadeli kalkınmanın daha yumuşak bir gelişim göstermesi nin çok daha doğru olduğuna değinirken, Rus yetkililerin kısa vadeli verimlilik ile uzun vadeli sürdürülebilirlik arasındaki dengeyi sağlamaya çalıştığını, bu bağlamda para ve maliye politikasının amacının daha düzgün bir kalkınma sağlamak olduğunu ekledi.

16 Aralık’ta Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, GSYH’deki düşüşün 2022 yılı sonuna kadar yüzde 3 veya daha düşük olacağını varsaymış, nihai göstergelerin kasım-aralık aylarındaki dinamiklere bağlı olacağını aktarmıştı.

Rusya resesyona giriyor

 

Rusya resesyona girebilir

 

Rusya ekonomisi % 4,1 daraldı

 

Rusya ekonomisi dibe vurdu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)