BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCollins: Enflasyonu hedefe döndürmek için ekonomi soğumalı----

Collins: Enflasyonu hedefe döndürmek için ekonomi soğumalı

Collins: Enflasyonu hedefe döndürmek için ekonomi soğumalı
09 Mayıs 2024 - 07:37 www.finansgundem.com

Boston Fed Başkanı Susan Collins, merkez bankasının %2'lik enflasyon hedefine geri dönebilmesi için ABD ekonomisinin soğuması gerektiğini ifade etti

Boston Fed Başkanı Susan Collins, enflasyonu merkez bankasının %2'lik hedefine geri döndürmenin bir yolu olarak ABD ekonomisinin soğuması gerektiğini söyledi.

Collins, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Enflasyonun resmi hedefe kalıcı bir şekilde geri dönmesi için talebin arzla daha iyi hizalanmasını sağlamak için faaliyette bir yavaşlama gerekecek" dedi.

Şimdilik, para politikası söz konusu olduğunda, "faaliyet ve enflasyonda son zamanlarda yaşanan yukarı yönlü sürprizler, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde %2'ye doğru ilerlediğine dair daha fazla güven duyana kadar politikayı mevcut seviyesinde tutma ihtiyacına işaret ediyor" diye konuştu.

Collins'in sözleri geçen haftaki Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısından bu yana yaptığı ilk açıklamaydı. Yetkililer, bu yıl içinde beklediklerinden daha güçlü olduğu kanıtlanan enflasyon baskılarıyla boğuşmaya devam ederken, gecelik hedef oran aralığını %5,25 ile %5,5 arasında tuttu.

''DAHA ÇOK ZAMAN ALACAK''

Collins konuşmasında, "genel olarak, politika, gelişen görünümü ve riskleri değerlendirirken gelen bilgilere yanıt vermek için iyi bir konumda olmaya devam ediyor" dedi. Collins ayrıca Fed'in enflasyonu "makul bir süre içinde ve sağlıklı bir işgücü piyasasıyla" %2'ye çekebileceği konusunda "iyimser" olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, enflasyonun %2'ye ulaşmasının "önceden düşünülenden daha fazla zaman alacağını" belirten Collins, "politika için önceden belirlenmiş bir yol olmadığını, geniş kapsamlı bilgilerin metodik ve bütüncül bir şekilde değerlendirilmesine dayanan kararlar gerektirdiğini" ifade etti.

Collins ayrıca uzun vadeli enflasyon beklentilerinin Fed'in %2'lik enflasyon hedefiyle tutarlı olduğunu ve üretkenlikteki son sıçramanın muhtemelen kalıcı bir trend oluşturmadığını söyledi. Collins ayrıca işverenlerin muhtemelen daha yüksek ücret taleplerini karşılayabileceklerini söyledi.

Morgan Stanley Fed'den ilk faiz indirimi için beklentisini Eylül'e erteledi

 

Williams: Fed'in sıradaki hamlesi faiz oranlarını düşürmek olacak

 

Lane'ye göre Fed ile ayrışmanın etkileri abartılmamalı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)