BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya ekonomisi dibe vurdu!----

Rusya ekonomisi dibe vurdu!

Rusya ekonomisi dibe vurdu!
27 Mart 2022 - 08:52 www.finansgundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle başlatılan yaptırımların etkisi ortaya çıkıyor. Sanayi sektörü dibe vururken enflasyon hızla yükseliyor

Batı’nı yaptırımlarının etkisi ortaya çıkmaya başladı. Rus ekonomisi tarihi daralma dönemlerinden birini daha yaşıyor. Gaydar Ekonomik Politika Enstitüsü tarafından sanayi yöneticileriyle yapılan anketin sonuçları, Rusya’da sanayi üretim tahminlerinin 1995’ten bu yana benzeri görülmemiş bir gerileme dönemine gireceğini ortaya koydu.

Sanayi Üretim Endeksi tahminlerinde en düşük seviyelerin görüldüğü Rusya’da aynı zamanda Rusya Merkez Bankası anketlerinin kaydettiği enflasyonist beklentideki artışında son yirmi yılın rekoru olduğu ifade edilen Gaydar Enstitüsü raporunda, sanayinin üretim endeksi tahminlerinin Ukrayna’daki askeri operasyonun başladığı ilk ayda bir kerede 50 puan kaybettiği tahmin ediliyor.

1998 krizinden Sanayi Üretim Endeksi’nde düşüşün 25 puan, 2008 krizinde ise 30 puan olduğunu hatırlatan uzmanlar, pandemi yılı olarak bilinen 2020 yılında ise endeksteki düşüşün 30 puan olarak kaydedildiğini bildirdi.

“Bu göstergelere göre Rus şirketlerinin beklentilerindeki karamsarlık seviyesi artık tarihi bir maksimuma ulaştı” ifadelerine yer verilen raporda, sanayide talep tahminlerinin ülkede bir önceki tüm krizlerde elde edilen değerlerden daha kötü olarak 50 puan düşüş gösterdiği belirlendi.

Şubat ayında kaydedilen yüksek düzeyde iyimserlik nedeniyle sanayi üretim endeksleri Nisan 2020 göstergesini yakalamış, ancak Nisan 1994 rekorunu henüz aşamamıştı.

Enstitünün yaptığı araştırmaya göre sektördeki enflasyonist beklentiler 20 puan yükselirken, şubat ayının yüksek değerleri nedeniyle mart seviyeleri artı 51 puan olarak kaydedildi.

Raporda yer alan açıklamada, enflasyonist beklentilerin bu yüzyılda bir rekor olan Eylül 1998’deki temerrüt sonrası zirveye ulaşan seviyenin altında olduğuna vurgu yapılırken, Merkez Bankası araştırmalarına göre Rusya ekonomisinin bu yıl sonuna kadar yüzde 8 oranlarında daralması bekleniyor.

JP Morgan: Rus ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 20 daralacak

JPMorgan'dan Rus ekonomisi değerlendirmesi

AB, Rus ekonomisini zayıflatacak yaptırımlara hazırlanıyor

Yaptırımlar, Rus ekonomisine zarar verebilir

Kaslowski'den enflasyon eleştirisi: Bu adımlar doğruysa neden yükseliyor?

İngiltere, Rusya’ya yönelik yeni yaptırım kararı aldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)