BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRuslar SBP ile ödemeyi sevdi----

Ruslar SBP ile ödemeyi sevdi

Ruslar SBP ile ödemeyi sevdi
29 Ekim 2023 - 15:49 www.finansgundem.com

Ruslar, SBP ile ödeme yapma konusunda daha aktif hale geldi


Rusya’da Hızlı Ödeme Sistemi (SBP) üzerinden alışveriş yapma trendi göz alıcı bir şekilde yükseliyor.

Bu yılın Ocak ayından Eylül ayına kadar, Ruslar SBP aracılığıyla tam 1.84 trilyon ruble tutarında, 1 milyardan fazla alışveriş gerçekleştirdiler. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine kıyasla beş kat daha fazla. SBP aracılığıyla yapılan transferler de hesaba katılırsa, 2023’ün ilk dokuz ayında işlem sayısı 4,8 milyar ve parasal toplam değeri 20,3 trilyon ruble oldu.

Vedomosti’nin haberinde yer alan açıklamada “Merkez Bankası’nın verilerine bakılırsa, satın alma sayısı ve hacmindeki güçlü büyüme, QR kodları yardımıyla SBP üzerinden ödeme kabul eden perakende satış noktalarının sayısındaki artışla ilişkilendirilebilir. Sayıları yıldan yıla yaklaşık üç kat arttı ve 2023’ün üçüncü çeyreğinin sonunda yaklaşık 1,3 milyona ulaştı” denildi.

Buna ek olarak, uzmanlar SBP’nin popülaritesinin artmasının düşük bazın etkisiyle bağlantılı olduğunu, çünkü bu ödeme yönteminin aktif tanıtımının sadece bu yıl başladığını açıklıyor. Uzmanların açıklamalarına göre, gelecekte bu etki yavaş yavaş azalacak, ancak işlem hacminde bir azalma beklenmiyor. Aynı zamanda SBP’nin maksimum potansiyeline henüz ulaşılmadı ve bu ödeme yöntemi perakendeciler için oldukça elverişli.

Aynı zamanda, vatandaşlar hala QR kodları aracılığıyla büyük alışverişler için ödeme yapmaktan korkuyor, bu nedenle ödeme hacmi işlem sayısından çok daha yavaş artıyor. Öte yandan NRA kuruluşunun tahminlerine göre, yıl sonuna kadar SBP’ler aracılığıyla yapılan alışverişlerin sayısı tüm işlemlerin yüzde 30-35’ini oluşturacak.

Rusya'da faiz artışı sonrası mevduatlar çoğaldı!

 

Rusya'dan beyaz et ürünlerine ihracatı yasağı planı

 

Rusya'da bütçe açığını 'süper zenginler' kapatacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)