BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'da bütçe açığını 'süper zenginler' kapatacak----

Rusya'da bütçe açığını 'süper zenginler' kapatacak

Rusya'da bütçe açığını 'süper zenginler' kapatacak
26 Ekim 2023 - 10:14 www.finansgundem.com

Rusya hükümeti, bütçe açığını zenginlere uygulanan vergilerden kapatacak. Hükümet "zengin vergisinden" üç yılda 570 milyar ruble (6,1 milyar dolar) gelir elde edecek.

Rusya'nın bütçesi yılın 9 ayında 1,7 trilyon ruble (yaklaşık 16,9 milyar dolar) açık verdi. Rusya Maliye Bakanlığı'nca yayınlanan verilere göre, ülkenin bütçe gelirleri 9 ayda 19,7 trilyon ruble seviyesinde gerçekleşti.

Rusya’da yaptırımlar ve ambargolarla ciddi bütçe gelirini kaybeden hükümet, yüksek gelirli zengin Ruslara ek gelir vergisi getirdi.

Yeni tasarıya göre yıllık geliri 5 milyon, ya da aylık geliri 417 bin rublenin üzerinde olanlar yüzde 13 yerine yüzde 15 gelir vergisi ödeyecek.

6,1 MİLYAR DOLARLIK GELİR

İzvestiya gazetesinin haberine göre, Rusya’da hükümet "zengin vergisinden" üç yılda 570 milyar ruble (6,1 milyar dolar) gelir elde edecek.

Her yıl bu miktar artacak. 2024 yılında hazine 176,2 milyar ruble, 2025 yılında 189,6 milyar ve 2026 yılında ise 204,1 milyar ruble ek gelir hazineye kalacak.

RANEPA Vergi Politikası Araştırma Laboratuvarı'nın önde gelen araştırmacısı Viktor Machekhin, mali yetkililerin vergi mükelleflerinin sayısına ilişkin ayrıntıları açıklamadığını, ancak Rosstat'a göre bunların yüzde birden fazlasının bulunmadığını belirtti. Diğer uzmanlar Rusların yüzde ikisinin bu kategoriye girdiğine inanıyor.

Bu gelir kalemi, özellikle önümüzdeki üç yıl için açık vermesi beklenen ülke bütçesinin istikrarlı bir şekilde yenilenmesi için kaynak olacak.

Rus bankalarının kayıpları arttı

 

Rus bankaların kârında düşüş

 

Rusya Merkez Bankası: Sermaye kontrolleri döviz kurundaki oynaklığı azaltabilir

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)