BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da döner savaşları!----

Avrupa'da döner savaşları!

Avrupa'da döner savaşları!
07 Mayıs 2024 - 11:29 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu'nun Türk dönerini tescil ederek AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanması Yunanistan’da büyük rahatsızlık yarattı. Yunan medyası olaya "Türkiye, Avrupa’da döner savaşını başlatıyor" başlıklarıyla servis etti.

Türkiye'nin döneri geleneksel ürün olarak tescil etmek için yaptığı başvuru Avrupa Birliği (AB) Resmi Gazetesi'nde yayımlandı.

Dünya'da yer alan habere göre Yunanistan, AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanan Türkiye'nin döner için yaptığı "geleneksel ürün" başvurusuna büyük tepki gösterdi. 3 aylık süreçte itiraz edilmemesi halinde dönerin Türkiye'ye geleneksel ürün olarak tescil edileceğini bunun da Avrupa'daki döner satışını ve işletmeleri olumsuz etkileyeceği iddia ediliyor. 

"Döner satan müesseseler zarara uğrayacak"

Olayı “Türkiye, Avrupa’da döner savaşını başlatıyor” gibi başlıklar kullanarak manşetlerine taşıyan Yunan haber siteleri, başvuruda dönerin gerek malzemesi, gerek hazırlanışı, gerekse de kesişi ile ilgili kriterlere de dikkat çekiyor.

Haberde, döner satışlarının Avrupa'da yıllık 3.5 milyar euro cirosu olduğu belirtilirken, olası bir tescil halinde yaşanacaklar için ise şu ifadeler kullanılıyor:

"Türkiye’nin başvurusuna 3 ayda itiraz eden çıkmazsa, Avrupa’da döner satan müesseselerin büyük bölümü zarara uğrayacak. Türkiye’nin “geleneksel ürünü” olarak tescil edilmesi halinde, dönerin 3-5 milimetre kalınlıkta kesilmesi gerekecek".

Almanya'da döner krizi: Devlet müdahale etmeli!

 

AB, Türk dönerini tescile hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)