BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRus bankalarının kayıpları arttı----

Rus bankalarının kayıpları arttı

Rus bankalarının kayıpları arttı
26 Ekim 2023 - 08:04 www.finansgundem.com

2023’ün 9 aylık sonuçlarına göre, Rus bankalarının zararları 34 milyar rubleye yükseldi.

Rusya'da, 2023’ün 9 aylık sonuçlarına göre, zarar eden yerli bankacılık kuruluşlarının mali göstergeleri kötüleşti, zararları yüzde 10 artarak 30’dan 34 milyar rubleye yükseldi.

Kommersant gazetesinin haberine göre, aynı zamanda 15.3 milyar rublelik zararın büyük kısmı, 2015 yılından bu yana UBRIR tarafından kurtarılan VUZ-Bank’tan geldi. Zararın çoğu Haziran ayında 7 milyar ruble olarak ortaya çıktı. Aynı zamanda UBRiR’in kendi zararı da 5,7 milyar rubleye yükselirken, bu eğilim bankanın düşük operasyonel verimliliği ve sınırlı net karından da kaynaklanıyor.

Ayrıca en kârsız ilk beş banka Zenit (1,8 milyar ruble), Renaissance Credit (1,7 milyar ruble) ve Gazenergobank (1,75 milyar ruble) oldu.

Bankaların sonuçlarının, fonlama maliyetindeki artışın yanı sıra kötü krediler için karşılık ayırma maliyetinden de olumsuz etkilenebileceği belirtildi.

Aynı zamanda, Rus bankacılık sistemi bir bütün olarak en büyük finansal kuruluşlar tarafından elde edilen yüksek karları korumayı başarıyor. Üç çeyrek sonunda, bu karlar 2,7 trilyon rubleye ulaştı.

Rus bankaların kârında düşüş

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)