BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da faiz artışı sonrası mevduatlar çoğaldı!----

Rusya'da faiz artışı sonrası mevduatlar çoğaldı!

Rusya'da faiz artışı sonrası mevduatlar çoğaldı!
28 Ekim 2023 - 12:41 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, faiz oranlarının artması sonrasında vatandaşların nakitlerini bankalara yatırmaya başladığını ifade etti.


Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, faiz oranlarının artışının ardından Rusların nakit paralarını bankalara yatırmaya başladığını açıkladı.

Bunun mevduat oranlarının artmasıyla kolaylaştığını söyleyen Nabiullina, “Faiz oranlarının artması enflasyon maliyetlerinin telafi edilmesini mümkün kılıyor, bu nedenle vatandaşların mevduata olan ilgisi arttı. Cari hesaplardan vadeli mevduatlara fon akışına ek olarak, daha önce çekilen nakit paranın bankalara geri döndüğünü görüyoruz” dedi.

Nabiullina’nın açıklamlarına göre, Rusya Merkez Bankası vatandaşların mevduata olan ilgisinin arttığını kaydediyor. Aynı zamanda tüketici kredileri de azaldı.

Merkez Bankası Başkanı açıklamalarına şöyle devam etti;

Kredi piyasasında uyum, farklı segmentlerde farklı hızlarda gerçekleşiyor. Operasyonel verilere göre, teminatsız tüketici kredilerindeki büyümede yavaşlama işaretleri var. İpotekler yüksek oranda büyümeye devam ediyor, ancak bu, kilit faiz oranına duyarsız olan tercihli programlardan etkileniyor.

 (gazetemru)

Ruslar geri dönmeye başladı!

 

Ruslar dövize yöneldi

 

Ruslar sattıklarından üç kat daha fazla dolar aldı

 

AB'den Ruslara yeni yasak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)