BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Ruslara yeni yasak ----

AB'den Ruslara yeni yasak

AB'den Ruslara yeni yasak
11 Eylül 2023 - 13:46 www.finansgundem.com

Rusya vatandaşlarının Avrupa Birliği ülkelerine Rusya’da kayıtlı olan otomobilleri ve bazı özel eşyalarıyla giriş yapmaları yasaklandı

Avrupa Komisyonu (AK), yaptırım mevzuatının Ruslarla ilgili kısmında değişiklik yaptığı, bazı yaptırımların, Rusya vatandaşlarının Avrupa Birliği (AB) ülkelerine Rusya’da kayıtlı olan otomobilleri ve bazı özel eşyalarıyla giriş yapmalarını yasakladığı iddia edildi.

Otomobillere el konuldu

Brüksel hukuk firması Acquis'in ortağı, yaptırım uzmanı Yuri Shumilov, listede kozmetik ürünleri, valizler, dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonların yanı sıra deri ve kürk ürünleri, yarı değerli ve değerli taşlar, tuvalet kağıdı ve kameraların yer aldığını belirtiyor. Araçlar arasında sadece arabalar değil, aynı zamanda mal taşımaya yönelik römorklar ve yarı römorklar ile yatlar da var.

Rusya büyükelçiliği, araçlara el konulmasıyla ilgili durum açıklığa kavuşturuluncaya kadar Rus plakalı araçlarla Almanya'ya girilmemesi tavsiyesinde bulundu.

AB, Rus turistlerin arabalarına el konulacağını teyit etti

Avrupa Birliği Komisyonu, Rusya'dan üye ülkelere arabalarıyla gelenlerin araçlarına veya yaptırım listesine dahil kişisel eşyalarına el konulacağını teyit etti.

AB Komisyonu Sözcüsü Daniel Sheridan Ferrie, Brüksel'de düzenlenen günlük basın toplantısında, AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları ve bu konudaki güncel uygulamalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

AB'nin şimdiye kadar Rusya'ya yönelik 11 yaptırım paketini kabul ettiğini anımsayan Ferrie, Rusya'yı savaşı finanse etmek için ihtiyaç duyduğu gelirden mahrum bırakmayı amaçladıklarını anlattı.

Ferrie, yaptırımlar kapsamında Rusya'dan belirli ürünlere ithalat yasağı uygulandığını hatırlattı.

Rus turistlerin AB ülkelerine girişte arabalarına el konulması durumunun yeni olmadığına dikkati çeken Ferrie, bu yasağın uzun zamandır yürürlükte olduğunu vurguladı.

Ferrie, AB Komisyonu'nun bir görevinin de yaptırımların AB genelinde aynı şekilde uygulanmasını sağlamak olduğuna dikkati çekerek, bu nedenle üye ülkelere yaptırımların nasıl uygulanması gerektiği konusunda düzenli rehberler hazırladıklarını anlattı.

Mevcut yaptırımların değişmediğine işaret eden Ferrie, "Rusya'dan birçok ürüne ithalat yasağımız var. Bu ürünler yaptırım listemizde yer alıyor. Arabalar ithalat yasağına tabidir ve AB'ye giremezler." dedi.

Ferrie, AB ülkelerindeki gümrük yetkililerinin özellikle otomobil ve değerli eşyalar konusundaki kurallara tam olarak uyması gerektiğine dikkati çekti.

AB, şimdiye kadar, Rusya'ya yönelik 11 yaptırım paketini hayata geçirdi.

Bu çerçevede, Rusya'ya yönelik ticaret, finans, petrol ve kömür de dahil enerji, sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ve lüks ürünler ile altını da içeren geniş yelpazeye yayılmış kısıtlamalar uygulandı. Binin üzerinde kişi ve 200'den fazla kurumun mal varlığı donduruldu.

AB, Rusya’ya yaptırım listesini genişletti

 

En zengin Rus oligarktan yaptırım yorumu: Hiroşima'ya eş

 

Rusya yaptırımların etkisinden kurtuluyor

 

Rusya'nın yarısı yaptırımlardan etkilenmemiş

 

'Rusya'ya yaptırımlar 2026’ya kadar sürecek'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)