BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEn zengin Rus oligarktan yaptırım yorumu: Hiroşima'ya eş----

En zengin Rus oligarktan yaptırım yorumu: Hiroşima'ya eş

En zengin Rus oligarktan yaptırım yorumu: Hiroşima'ya eş
02 Eylül 2023 - 12:27 www.finansgundem.com

En zengin Rus" sayılan müteşebbis Andrey Melniçenko, Batı'nın Rusya'ya karşı yaptırımlarını Hiroşima'ya atılan nükleer bombayla karşılaştırdı, yaptırımları "ekonomik bir kitle imha silahı" ve "suç" olarak niteledi.


Son 14 yıldır İsviçre'de yaşayan, Forbes'a göre 25,2 miyar dolarlık setveti ile şu anda "en zengin Rus" sayılan müteşebbis Andrey Melniçenko, Financial Times'a verdiği röportajda ilk kez Ukrayna'daki askeri operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. İş adamı, “Kültürolojide 'karnaval zamanı' ve 'sefahat zamanı' diye ayrı kavramlar var. Şimdi Orji zamanlarında yaşıyoruz. Ve büyük olasılıkla bunun sonu iyi bitmeyecek” dedi.

RBC'nın aktardığına göre, 51 yaşındaki Melniçenko Batı'nın Rusya'ya karşı yaptırımlarını Hiroşima'ya atılan nükleer bombayla karşılaştırdı, yaptırımları "ekonomik bir kitle imha silahı" ve "suç" olarak niteledi.

Melniçenko, Batı yaptırımlarını "Ukrayna'daki çatışmayla ilgisi olmayan milyonlarca insana zarar veren kitle imha silahları" olarak nitelendirdi.

Milyarder ve ailesi de geçen yıl Batı ülkelerinin ilan ettiği yaptırımlar listeinde bulunuyor.

Gübre üreticisi Evrokhim ve Sibirya Kömür Enerji Şirketi'nin (SUEK) büyük hissedarı olan Andrey Melniçenko yaptırımların kendisi için sürpriz olduğunu belirterek “14 yıldır İsviçre'de yaşıyorum. Savaş için silah üretmiyorum. İnsanlar için yiyecek ve enerji santralleri için enerji üretiyorum. Savaşı teşvik etmiyorum, siyaset yapmıyorum. Bana yaptırım uygulamaın amacı ne?" diye tepki gösterdi.

Melniçenko, Ukrayna'da çatışmaların patlak vermesini "küresel bir hata" olarak nitelendirdi, "Bunu durdurmaya çalışanlar işlerini yapmadı" dedi. Melniçenko ayrıca, "seçim kampanyasının amacını savaşı önlemek olarak belirleyen ancak profesyonellikten uzak tavrıyla güçlü, saldırgan komşusunu kışkırtan Zelenskiy'nin de çatışmadan sorumlu olduğuna inandığını" söyledi, "sorumluluğun kolektif olduğunu" ve suçun dünya liderlerine ait olduğunu savundu. Melniçenko devamında "Kimin suçlu, kimin masum olduğunu bulmaya çalışmak çok tehlikeli" dedi. İş adamı, çatışmanın Ukrayna sınırlarının çok ötesinde uzun vadeli sonuçlar doğuracağı görüşünü dile getirerek, hiçbir yerde gerilimi azaltma eğilimi görmediğini kaydetti.

İş adamı, “Kültürolojide 'karnaval zamanı' ve 'sefahat zamanı' diye ayrı kavramlar var. Karnavallar herkesin maske taktığı ve oyunu kurallara göre oynadığı zamandır. Orjiler (orgy- grup seks) ise herkesin delirdiği zamandır. Orji zamanlarında yaşıyoruz. Ve büyük olasılıkla bunun sonu iyi bitmeyecek” dedi.

FT muhabiri, röportaj sırasında iş adamına Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerini "suç" olarak değerlendirip değerlendirmediğini sorduğunu, "Bence evet" yanıtı aldığını yazdı. Ancak daha sonra Melnçhenko'nun gazeteyle temasa geçtiği ve cevabının çatışma sırasındaki yıkımlarla ilgili olduğunu söylediği ve "Ben olay yerinde değilim, uzman değili" diyerek bu cevabın Rusya'nın Ukrayna'daki eylemlerinin değerlendirilmesine ilişkin yanıt olmadığını belirttiği aktardıldı.

Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonunun başlamasının ardından Melniçenko, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği'nin yaptırımlarına maruz kaldı. Brüksel, yaptırım listesine dahil edilmesinin,nedenlerinden biri olaral işadamının 24 Şubat 2022'de Kremlin'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önde gelen iş adamlarıyla yaptığı toplantıya katılmasından kaynaklandığını açıklamıştı.(Türkrus)

Oğul Biden'ın 'kirli çamaşırları' saçıldı! Oligarklardan milyonlarca dolar ödeme

 

Rus oligarkların servetinde dev artış

 

Milyar dolarlık oligarklar 1 milyon sterline muhtaç

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)