BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRuslar sattıklarından üç kat daha fazla dolar aldı----

Ruslar sattıklarından üç kat daha fazla dolar aldı

Ruslar sattıklarından üç kat daha fazla dolar aldı
08 Ekim 2023 - 10:44 www.finansgundem.com

Eylül ayında Ruslar sattıklarından neredeyse üç katı kadar fazla dolar satın aldı. Ortalama nakit döviz satış rakamı 295 dolar olurken alımlar ise 814 dolar olarak kaydedildi.


Russkiy Standard Bank’ın araştırmasına göre, Eylül ayında Rus vatandaşları sattıkları dolardan 2,8 kat daha fazla dolar satın aldı. Ortalama nakit döviz satış rakamı 295 dolar olurken alımlar ise 814 dolar olarak kaydedildi.

Araştırmanın sonuçlarına yönelik TASS haber ajansının yaptığı haberde “Amerikan doları talep açısından Avrupa para birimi euronun da belirgin bir şekilde önünde. Russkiy Standard Bank’ın istatistiklerine göre, Eylül ayında toplam dolar alımı euronun 2,4 katıydı” denildi.

Eylül ayında Amerikan para biriminin online satışı, satın alımlardan yüzde 74 daha fazlaydı. Euro ile ilgili durum ise tam tersi, vatandaşlar daha çok Avrupa para birimi satın aldı.

Russian Standard istatistiklerine göre, eylül ayında nakit dolar satışları için ortalama rakam 295 dolar, alımlar için ise 814 dolar oldu. Çevrimdışı euro satışlarının ortalama tutarı 338 euro, alımların ise 1024 euro oldu.

Eylül ayında nakitdışı dolar satışlarının ortalama rakamı 936 dolar ve satın alımlar 458 dolar oldu. Euronun ise geçen ay ortalama online satış rakamı 1217 euro, alımlar ise 1927 euro oldu.

Araştırma ile ilgili yapılan açıklamada “Geçtiğimiz Eylül ayı, Rusların en çok banka şubelerinde döviz bozdurma eğilimi gösterdiğini bir kez daha teyit etti. Dahası, nakit döviz değişiminin payı da artıyor. Eylül ayında çevrimdışı alım-satım, toplam döviz bozdurma işlemlerinin yüzde 88’ini, çevrimiçi ise kalan yüzde12’sini oluşturdu. Bu arada, bir ay önce bu oran yüzde 86’ya karşı yüzde 14’le yine nakit alım-satım lehineydi.” ifadelerine yer verildi.(Gazetemru)

Rusya'da iflas edenlerin sayısı bir milyonu aştı

 

Rusya’nın bütçesi 17 milyar dolar açık verdi

 

Rusya Merkez Bankası'nın rezervlerinde gerileme

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)