BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuslar geri dönmeye başladı!----

Ruslar geri dönmeye başladı!

Ruslar geri dönmeye başladı!
28 Ekim 2023 - 12:37 www.finansgundem.com

Rusya'yı terk edenlerin yüzde 15'inden fazlasının ülkeye dönüş yaptığı belirlendi. Araştırmacılar, bu durumun, bölgedeki artan istikrarsızlık ve yurtdışında yaşam koşullarındaki kötüleşmelerle doğrudan ilişkili olduğunu belirtiyor.


Financial Times’ın (FT) Avrupa Üniversitesi Enstitüsü’nden araştırmacıların verilerine dayandırdığı haberine göre, ülkeyi terk eden Rus vatandaşların yüzde 15’inden fazlası Rusya’ya geri döndü. Araştırmacıların analizlerine göre Ruslar, Ortadoğu’da kötüleşen durumun yanı sıra yurtdışında da kötüleşen yaşam koşulları nedeniyle geri dönüyor.

Araştırmacı Ivetta Sergeeva, Rusya’dan ayrılanlar ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu kesinlikle klasik anlamda ekonomik bir göç değil. Bunlar Rusya’da çok yetkin uzmanlardı; şimdi para ve statü kaybediyorlar… Birçok insanın gittikleri ülkelerde yaşam kalitesi düşüyor” dedi.

Forbes’in aktardığına göre Ekim 2022’de, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açıkladığı kısmi seferberliğin ardından yaklaşık 700 bin kişinin Rusya’dan ayrıldığını bildirdi. Kremlin bu bilgiyi uydurma olarak nitelendirdi. Aralık ayında Kazakistan İçişleri Bakanlığı, 2022 yılında ülkeye 2,9 milyon Rus’un giriş yaptığını açıklamıştı.

9 Ekim’de Kremlin Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, yakın zamanda ülkeyi terk eden Rus vatandaşlarının geri dönme tehlikesinin olmadığını söyledi. Ertesi gün Devlet Duması Sözcüsü Vyacheslav Volodin, yer gidenler arasında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ni finanse eden veya Rusya’yı eleştirenlerin de bulunduğunu söyledi ve onları vatana ihanetle ilgili bir yasa değişikliği ile “yazın olmadığı yere” göndermekle tehdit etti. (gazetemru)

Ruslar dövize yöneldi

 

Ruslar sattıklarından üç kat daha fazla dolar aldı

 

AB'den Ruslara yeni yasak

 

Ruslar İstanbul'dan Dubai'ye taşınıyor

 

Rusların kredi borcu 330 milyar doları geçti

 

 

Rusların kredi borcu 330 milyar doları geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)