BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTitanik'in en zengin yolcusunun altın saati açık artırmada----

Titanik'in en zengin yolcusunun altın saati açık artırmada

Titanik'in en zengin yolcusunun altın saati açık artırmada
27 Nisan 2024 - 19:43 www.finansgundem.com

Titanik'le birlikte batan ve faciadan 7 gün sonra cesedi bulunan John Jacob Astor'a ait altın bir cep saati İngiltere'de bir müzayede satışa sunuldu.

'Batmaz' denilen yolcu gemisi Titanik 14 Nisan 1912 günü saat 11:40'ta bir buzdağına çarptı ve su almaya başladı. Astor ilk başta geminin ciddi bir tehlike altında olduğuna inanmıyordu. Ancak daha sonra geminin batmakta olduğu ve kaptanın gece yarısından sonra bir tahliye başlattığı anlaşıldı.

Müzayede evine göre  John Jacob Astor, hamile eşi Madeleine'nin cankurtaran filikasına binmesine yardım etti. Eşine eşlik edip edemeyeceğini sordu ve karısının "hassas durumundan" bahsetti. Tüm kadınlar ve çocuklar gidene kadar beklemesi gerektiği söylendikten sonra Astor'un filikadaki eşine eldivenlerini attığı bildirildi. Müzayedevine göre Astor en son yazar Jacques Futrelle ile sohbet edip sigara içerken görüldü. Faciada eşi Madeleine hayatta kaldı. Futrelle ve Astor kurtulamadı.

John Jacob Astor'un cesedi 22 Nisan'da Titanik'in battığı yerden çok da uzak olmayan bir yerden çıkarıldı. “JJA” yazılı 14 ayar altın Waltham cep saati de Astor'un cesedi Atlantik Okyanusu'ndan çıkarıldığında bulundu.

EN ZENGİN YOLCUYDU

Astor, RMS Titanik'teki en zengin yolcu olarak biliniyordu ve o zamanlar net servetiyle dünyanın en zengin insanları arasında olduğu düşünülüyordu. O dönemki serveti yaklaşık 87 milyon dolar (bugünkü birkaç milyar dolara eşdeğer) olarak hesaplanıyordu.

KOL DÜĞMELERİ DE SATILACAK

Müzayede evi Henry Aldridge & Son'un genel müdürü Andrew Aldridge'e göre saat 125.000 ila 188.000 dolar arasında bir fiyata satılabilir. Astor'un cesedinde bulunan özel eşyaları önce oğlu Vincent Astor'a gönderilmiş. Müzayede evine göre Vincent, 1935 yılında saati John Jacob Astor'un genel sekreteri William Dobbyn IV'ün küçük oğluna vaftiz hediyesi olarak verdi. Saat 1990'lara kadar Dobbyn Ailesi'nde kaldı. Bu yıllarda düzenlenen bir müzayede de ise şu anki sahibi aldı. Müzayede de John Jacob Astor IV'ün kol düğmeleri de satışa çıkacak.

Tarihi şato satışa sunuldu: İşte dünyanın en pahalı 'evi'

 

Formula 1 efsanesi Schumacher'in saatleri satışa çıkıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)