BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemATO Başkanı Baran'dan "perakende yasası" mesajı----

ATO Başkanı Baran'dan "perakende yasası" mesajı

ATO Başkanı Baran'dan perakende yasası mesajı
10 Mayıs 2024 - 15:05 www.finansgundem.com

ATO Başkanı Baran, ekonominin temel taşıyıcısı olan yerel zincir marketlerin sorunlarının çözümü için "perakende yasası"nın önemine vurgu yaptı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "perakende yasası"nı önemsediklerini, bu yasanın sektörün sorunlarının çözümü noktasında önemli görev üstleneceğini ifade etti.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Baran, Türkiye Perakendeciler Federasyonu ile Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneğinin düzenlediği "Yerel Zincirler Buluşuyor Ankara" etkinliğinin açılışına katıldı.

Baran, buradaki konuşmasında, perakende sektörünün, tüketicilere sağladığı faydalar, istihdam ve ticaret hacmiyle dünyada olduğu gibi Türkiye'de de lokomotif sektörler arasında yer aldığını belirtti.

Baran, yerel zincir marketlerin, perakende sektörünün belkemiği, ekonominin temel taşıyıcısı durumunda olduğunu vurgulayarak, "Yerel zincir marketler, yerel ekonomiyi canlı tutuyor, yerel istihdama katkı sağlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yerel ekonomiye önemli katkı sağladıkları halde yerel zincir marketlerin sektör genelinde paylarının yüzde 23'ten yüzde 9'a gerilediğini belirten Baran, "Rekabet şartlarının çetinliği nedeniyle tablo böyle olabilir. Bu noktada perakende yasasını çok önemsiyoruz. Bu yasanın çıkması perakende sektörünün sorunlarının çözümü noktasında önemli görev üstlenecek" ifadesini kullandı.

ATO Başkanı Baran: Enflasyonla mücadelede sabırlı olmamız gerekiyor

 

ATO Başkanı Baran: Enflasyonda sürecin geçici olduğunu biliyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)