BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporFormula 1 efsanesi Schumacher'in saatleri satışa çıkıyor----

Formula 1 efsanesi Schumacher'in saatleri satışa çıkıyor

Formula 1 efsanesi Schumacher'in saatleri satışa çıkıyor
21 Nisan 2024 - 15:00 www.finansgundem.com

Schumacher'in Formula 1'deki dönemine ait sekiz saat önümüzdeki ay açık artırma usulü satılacak.

2013 yılında geçirdiği kayak kazasından sonra felçli kalan 55 yaşındaki efsane Formula 1 yarışçısı Michael Schumacher'in koleksiyonundan özel yapım kol saatleri satışa çıkıyor.

Christie's Müzayede Evi, 13 Mayıs'taki Emilia Romagna Grand Prix'sinden önceki hafta yedi kez dünya şampiyonu Schumacher'in bir dizi saati Cenevre'deki müzayedede satışa sunacak.

Saatlerden biri, Schumacher'in yedinci şampiyonluğuna adanan 2004'deki özel saati olacak.

Kırmızı kadranlı ve altın mekanizmalı bu platin saat, sürücüye dönemin Ferrari'nin takım patronu Jean Todt tarafından hediye olarak verilmişti. Saatte, Schumacher'in kaskı ve Ferrari'nin logosu bulunuyor.

Saatin açık artırmadaki fiyatının 1,1 milyon doları geçeceği tahmin ediliyor. Tüm saatlerden toplamda 5 milyon sterlin (202 milyon TL)  beklendiği ifade ediliyor.

Schumacher'in beyaz altından saati ve koleksiyonundaki diğer özel yapım saatler satışa çıkacak. Sekiz saat arasında Rolex, FP Journe ve Audemars Piquet'nin tasarımları da yer alıyor.

Michael Schumacher kimdir ve kariyeri nasıl ilerledi?

Michael Schumacher (3 Ocak 1969'da Hürth-Hermülheim, Rhein-Erft-Kreis, Kuzey Ren-Vestfalya, Batı Almanya'da doğdu) en son Mercedes için yarışan bir Alman Formula 1 yarış pilotudur.

7 dünya şampiyonluğu ile (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004) istatiksel olarak bu sporun gördüğü en iyi sürücüdür. 91 galibiyet, 77 en hızlı tur, 155 podyum ile diğer yarışçıların üstünde dururken 17 pol ve 21 ön sıra başlangıcı ile Hamilton'un gerisinde kalıyor.

Sihirbaz ve Büyücü: Schumacher-Hamilton - TRT Spor - Türkiye`nin güncel  spor haber kaynağı

Schumacher Jordan'ın Spa için olan yarışı Belçika Grand Prix'sinde hızlı ve etkili bir sürüş sergiledikten sonra sıradaki yarış için Benneton'a gitti ve sonunda tartışmalı bir şekilde 1994 şampiyonluğunu kazandı.1995'de ise bir önceki yıla göre şampiyonluğu daha kolay kazandı.1996'da Ferrari'ye katıldı ve burada geçirdiği başarısız 4 yıldan sonra (hatta 1997'de şampiyonadan diskalifiye edildi.) Schumacher içinde bir sezonda en çok galibiyet ve 2010 puan sistemi revizyonundan önce en çok puan rekorlarının da bulunduğu birçok rekorla birlikte art arda 5 yıl şampiyon olarak Ferrari'nin 21 yıllık sürücü kuraklığını sona erdirdi. Zorlu geçen 2005 yılından sonra ve 2006'da şampiyonluğa çok yaklaşmasından sonra F1'den emekli oldu.2009 yılında neredeyse Felipe Massa yerine dönecek iken 2010 yılında Mercedes ile geri döndü. 2016 Grand Prix'sindeki dönüşünde sadece bir podyum aldı.

2013 yılında Mercedes'te Lewis Hamilton ile değiştirildi ve bu duyurunun ardından, Schumacher, 2012 sezonunun sonunda F1'den ikinci defa emekli olmayı tercih etti.

29 Aralık 2013'te Schumacher, Fransız Alpleri'nde kayak yaparken düştükten sonra ciddi bir kafa travması geçirdi. Schumacher, Fransa'nın Meribel tatil beldesinde pist dışında kayak yaparken düşüp kafasını bir kayaya çarptı. Grenoble'daki hastaneye kaldırılan Schumacher, Haziran ayı ortasına kadar komada tutuldu. Eylül'de eve taşındı.

Michael Schumacher, Jean Todt ile birlikte Asterix Olimpiyat Oyunlarında filminde kısa bir bölümde görünmüştü.

Schumacher'in oğlu Mercedes'e katılacak

 

Schumacher’in Ferrari’si rekor fiyata satıldı

 

Michael Schumacher ameliyat olacak

 

Schumacher ailesinde korona virüs alarmı! Ölümcül...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)