BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSchumacher’in Ferrari’si rekor fiyata satıldı----

Schumacher’in Ferrari’si rekor fiyata satıldı

Schumacher’in Ferrari’si rekor fiyata satıldı
11 Kasım 2022 - 13:00 www.finansgundem.com

Alman Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in kullandığı Ferrari bir müzayedede 244 milyon TL'ye satıldı. Schumacher bu araçla Dünya Şampiyonu olmuştu.

Michael Schumacher'in kullandığı Ferrari F2003-GA, Alman Formula 1 sürücüsü tarafından kullanılan en başarılı araçtı. Schumacher bu araçla beş yarış ve 2003 Formula 1 Dünya Şampiyonluğu’nu kazanmıştı. İsviçre Cenevre’deki Sotheby’s Müzayede Evi’nde düzenlenen açık artırmada aracın değeri 15 dakikada 10 milyon franga ulaştı ve açık artırmaya telefonla katılan ve ismi açıklanmayan bir alıcı bütün teklifleri geçerek Chassis 229’a sahip oldu.

Ferrari’nin 9,5 milyon franga satılacağı tahmininde bulunan Sotheby’s Müzayede Evi, aracın nihai fiyatının vergi ve harçlarla birlikte 283 milyon TL’ye (14,69 milyon frank) ulaştığını duyurdu.

Chassis 229’a Ferrari’nin “Kırmızı Kitap” sertifikasyonu verildi ve araç, 2022’de firmanın Maranello fabrikasında restore edildi.

Schumacher bu aracı ilk olarak sezonun beşinci yarışı olan 2003 İspanya yarışını kazanırken kullandı. Alman sürücü bu araçla Avusturya, Kanada, İtalya ve ABD yarışlarını da kazanarak Dünya Şampiyonu olmuştu. Ferrari de 2003’te 13. Üreticiler Şampiyonu unvanını kazanmıştı.

2012’de F1’e veda eden Schumacher, İsviçre’de Aralık 2013’te geçirdiği bir kayak kazasında başından ciddi şekilde yaralandı. Yedi kez dünya şampiyonu olan sürücü, o zamandan bu yana ortalıkta görünmüyor ve durumu hakkında pek fazla bilgi bulunmuyor.

Ferrari tüm araçları geri çağırıyor

 

Efsane yatırımcı Bill Miller Bitcoin'i Ferrari'ye, altını ise at arabasına benzetti!

 

Schumacher için gizli tedaviye başlandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)