BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRuslar İstanbul'dan Dubai'ye taşınıyor----

Ruslar İstanbul'dan Dubai'ye taşınıyor

Ruslar İstanbul'dan Dubai'ye taşınıyor
08 Eylül 2023 - 08:48 www.finansgundem.com

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri operasyon ve bunun devamında gerçekleşen yaptırımlar sonrasında İstanbul'u tercih eden Rus zenginler Dubai'ye taşındı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sebebiyle Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımların ardından Rus milyarderlerin büyük bir kısmı Dubai'ye yerleşti. Savaşın ilk safhasında İstanbul, Rus zenginler tarafından tercih edilen şehirler arasında olsa da beklentilerin fazla olması sebebiyle Dubai'ye kaçışlar gerçekleşti.

Türkrus'un haberine göre, Forbes dergisinin Rusça edisyonu, milyarderlerin peşinden avukatlar, finansçılar, girişimciler ve startupçılarından da Dubai'nin yolunu tuttuğunu yazıyor.

Şu anda Birleşik Arap Emirlikleri'nde kaç Rusya vatandaşının yaşadığı konusunda bir istatistik yok. Ancak Forbes bazı tahminlerin 500 bine kadar çıktığına dikkat çekiyor.

Dergiye konuşan iş insanı Sergey Lyalin, Dubai'nin Ruslar açısından önemini "Dubai bir nevi Londra'nın rolünü üstlendi, Rusya'da ve eski Sovyet cumhuriyetlerinde dünyayla iş yapmak isteyenlerin dışa açılan penceresi oldu. Şimdi anlaşmalar Dubai'deki şirketler ve hukukçular üzerinden yapılandırılıyor," sözleriyle dile getiriyor.

Dergi Rus bankalarının da Dubai'ye açılmak için girişimlerde bulunduğunu, ancak bunların yaptırım engeli nedeniyle genellikle başarısız olduğunu ya da dikkat çekmeden iş yapmaya çalıştığını yazıyor.

Rus oligark 5 milyar dolar için Putin'den izin istedi

 

En zengin Rus oligarktan yaptırım yorumu: Hiroşima'ya eş

 

Kaçan Ruslar Türkiye'den emlak alıyor

 

Avrupa’daki Ruslar Türkiye’ye yöneldi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)