BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa’daki Ruslar Türkiye’ye yöneldi----

Avrupa’daki Ruslar Türkiye’ye yöneldi

Avrupa’daki Ruslar Türkiye’ye yöneldi
28 Şubat 2022 - 09:45 www.finansgundem.com

Ukrayna’yı işgal etmek istediği için hava sahalarını kapatan AB ülkeleri Rusların ülkelerinden çıkışını da zorlaştırdı. Avrupa’da yaşayan Ruslar çıkış için farklı güzergahlar üzerinden ilerliyor.

Neredeyse tüm AB ülkeleri hava sahalarını Rus uçaklarına kapattı. Bu durum Avrupa’da yaşayan Rusların ülkelerine dönmesini neredeyse imkansız hale getirdi. Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, Rus uçaklarına hava sahasını kapatan Avrupa ülkelerinde mahsur kalan Rus turistlerin Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır da dahil olmak üzere Rusya ile hava trafiği açık ülkeler üzerinden evlerine dönmesinin planlandığını açıkladı.

Hava trafiğinin kapanması nedeniyle tur operatörlerinin artık Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki 400 bağımsız ve organize turistle birlikte Bulgaristan’daki 500 organize turist ve Portekizli Madeira’daki yaklaşık 200 turistin Rusya’ya tahliyesini Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) yardımlarıyla çözmeye çalıştığını vurgulayan Gorin, İngiltere, Slovenya ve Avusturya’daki Rus turistlerin İstanbul, Dubai, Abu Dabi, Doha ve Kahire bağlantılı uçuşlara yöneldiğini, tahliye uçuşlarının da bu şekilde gerçekleştirileceğini aktardı.

Gorin, öte yandan Rus tatilciler için Türkiye, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Maldivler ve Tayland gibi destinasyonların açık olduğunu da hatırlattı.

İngiltere, Bulgaristan, Çekya, Polonya, Romanya, Slovenya, Letonya, Litvanya, Estonya ve Almanya hava sahalarını Rusya’ya kapatma kararı almıştı.

Rusya da cevaben İngiltere, Bulgaristan, Çekya, Polonya ve Romanya’ya hava sahasını kapatmıştı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Birliğin hava sahasını Rus uçaklarına kapatacaklarını açıkladı.

Von der Leyen, yaptığı açıklamada, AB hava sahasını Rusya’nın havayollarına kapatma kararı aldıklarını belirterek, “Bu, oligarkların özel jetlerini de kapsayacak.” dedi.

AB hava sahası Rusya'ya kapatılacak

 

Peş peşe duyurdular! Rus uçaklara hava sahası yasağı

 

Finlandiya hava sahasını Rusya'ya kapatıyor

 

Romanya, hava sahasını Rus uçaklarına kapattı

 

Bulgaristan hava sahasını Rusya'ya kapattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)