BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatRus limanlarını kullanan tankerlerin sigorta primi arttı----

Rus limanlarını kullanan tankerlerin sigorta primi arttı

Rus limanlarını kullanan tankerlerin sigorta primi arttı
23 Ağustos 2023 - 13:50 www.finansgundem.com

Sigorta şirketleri, Rusya’nın Karadeniz limanlarını kullanan petrol tankerlerinden alınan “savaş riski” primini artıracaklarını nakliye şirketlerine iletti.

Sigorta şirketleri Karadeniz'deki Rus limanlarını kullanan tankerler için sigorta primini artırdı.Rusya’nın geçen yıl şubat ayında Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından tankerlerin sigorta ücretlerine savaş risk primi de eklenmişti.

Dört ticaret kaynağının verdiği bilgiye göre, daha önce sigorta edilen yükün yüzde 1’i kadar olan savaş riski primi yüzde 1,02 ila yüzde 1,25 seviyesine yükseldi. Sigorta şirketleri “savaş riski” primini artıracaklarını nakliye şirketlerine iletti.

Rusya’nın geçen ay Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesinin ardından hem Rusya hem de Ukrayna’nın Karadeniz egemenlik alanlarındaki askeri faaliyette artış görüldü.

RİSK ARTTI

Son haftalarda Rusya’nın Karadeniz limanlarına çok sayıda saldırı düzenlendi. Ticaret kaynakları, şu ana kadar Rusya’nın petrol terminallerine bir saldırı olmadığını ancak riskin arttığını belirtti.

Primlerdeki artış, Rusya’dan Hindistan’a petrol taşıyan 120 bin ila 200 bin ton kapasiteli her bir Suezmax tankerin sigorta maliyetinin 200 bin dolar artarak yaklaşık 1 milyon dolara yükseleceği anlamına geliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)