BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRichmond Fed Başkanı'ndan normalleşme çağrısı----

Richmond Fed Başkanı'ndan normalleşme çağrısı

Richmond Fed Başkanı'ndan normalleşme çağrısı
15 Şubat 2022 - 09:02 www.finansgundem.com

Fed'in şahin kanadında yer alan isimlerden Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin para politikasında kararlı bir normalleşme çağrısı yaptı.


Kansas City Fed Başkanı Esther George St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın açıklamalarının ardından Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin de kararlı bir şekilde para politikasını normalleştirmeleri gerektiğini savundu. Barkin politika faizinin enflasyonun seyrine göre şekilleneceğini belirtti.

Bu yıl oy hakkı yok

ABD’de faiz kararını veren Federal Açık Piyasa Komitesi’nde bu yıl Barkin’in oy hakkı bulunmuyor. Barkin'den önce konuşan St. Louis Fed Başkanı James Bullard ve Kansas City Fed Başkanı Esther George'dan da şahin tonlu açıklamalar gelmişti.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard enflasyonla mücadelede kredibiliteyi korumak için Fed’in önden yüklemeli faiz artışı gerçekleştirmesi gerektiğinin altını çizdi.

1 Temmuz’a kadar faizi 100 baz puan artırmaları gerektiği görüşünü tekrarlayan Bullard “Burada kredibilitemiz söz konusu ve veriye tepki vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Son 40 yılın en yüksek enflasyon verisine işaret eden Bullard “Bunlar Alan Greenspan’in asla görmediği rakamlar” değerlendirmesini yaptı.

Daly: Fed'in Faiz artışı ölçülü olmalı

 

George: Fed, varlık satışını değerlendirmeli

 

Bullard: Sıkılaştırma için art arda 3 faiz artışı şart

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)