BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGeorge: Fed, varlık satışını değerlendirmeli----

George: Fed, varlık satışını değerlendirmeli

George: Fed, varlık satışını değerlendirmeli
14 Şubat 2022 - 14:00 www.finansgundem.com

Esther George, Fed'in enflasyonu frenlemesi için varlık satışını değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Kansas City Fed Başkanı Esther George, Fed'in yüksek enflasyonu geriletmek ve kısa vadeli faiz oranlarını uzun vadeli faizlerin üzerine çıkarmanın zarar verici etkilerinden korunmak için 9 trilyon dolarlık portfölünden tahvil satışını değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

"Fed'in harcayabileceği yılları yok"

WSJ'ye konuşan George, "Fed'in parasal genişleme uygulamasının para politikasını giderek karmaşıklaştırdığı yönünde bir kabul var. Tahvil alımlarını sona erdirerek bur karmaşıklıktan kaçınabileceğimizi düşünmüyorum. Fed'in elindeki mortgage destekli menkum kıymetlerin aktif şekilde satılması ekonomiye sağlanan desteğin azaltılması için bir yol sağlayabilir. Ancak bu Fed'in geçmişte hiç yapmadığı bir şey" dedi.

"Ekonominin cari durumu dikkate alındığında Fed'in stratejisini dizayn etmek için harcayabileceği yılları yok" diye konuşan Georger, "Ancak bu, Mart toplantısında hadi varlık satışına başlayalım dememiz gerektiği anlamına da gelmiyor" ifadelerini kullandı.

"Faizlerin ne kadar artması gerektiği üzerine görüş oluşmadı"

Fed'in bu yıl faizleri ne kadar artırması gerektiği konusunda henüz bir görüş oluşturmadığını belirten George, "Sistemli olmamız gerekli. Kademeli şekilde hareket etmek her zaman tercih edilmiştir. Bugün olduğumuz yer, pandeminin etkilerine ilişkin belirsizlik ve diğer şeyler, dikkate alındığında. Faizde nötr seviyeye ne kadar çabuk ulaşmamız gerektiğini söylemek zor" dedi.

Fed'in 15-16 Mart toplantısında faizi 25 baz puan yerine 50 baz puan artırması gerekip gerekmediğini söylemek için de çok erken olduğunu belirten George, piyasanın 50 baz puanlık artırır beklentisinin FOMC toplantısında müzakere için kesinlikli bir zemin oluşturacağını vurguladı.

Daly: Fed'in faiz artışı ölçülü olmalı

 

Olli Rehn'den ECB'ye enflasyona aşırı tepki uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)