BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaOlli Rehn'den ECB'ye enflasyona aşırı tepki uyarısı----

Olli Rehn'den ECB'ye enflasyona aşırı tepki uyarısı

Olli Rehn'den ECB'ye enflasyona aşırı tepki uyarısı
14 Şubat 2022 - 07:52 www.finansgundem.com

Enflasyona aşırı tepkinin büyümeyi kısıtlayabileceğini belirten ECB Yönetim Kurulu Üyesi Rehn, kısa vadeli enflasyondan çok 2023 ve 2024 yılı enflasyon tahminlerini dikkate almak gerektiğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Olli Rehnekonomik büyümeyi boğmaktan kaçınmak için para politikasını belirlerken enflasyondaki mevcut artışın ötesine bakması gerektiğini söyledi.

Rehn, "Kısa vadede enflasyona güçlü tepki verirsek, muhtemelen ekonomik büyümenin durmasına neden oluruz. Kısa vadeli enflasyonun ötesine bakmak ve 2023, 2024'te enflasyonun ne olacağına bakmak daha iyi” dedi ve önümüzdeki yıllarda fiyat artışının “% 2 hedefine yakın” olabileceğini de sözlerine ekledi.

Aynı zamanda Finlandiya Merkez Bankasının da başkanı olan Rehn, Euro bölgesindeki ücret gelişiminin baskı altında kaldığını ve işgücü maliyetleri tarafından teşvik edilmedikçe enflasyonun kalıcı olarak yüksek kalmasının olası görünmediğini söyledi.

Rehn'in yorumları, bu hafta para politikasında ani bir sıkılaştırmanın euro bölgesi ekonomisinin pandemiden toparlanmasına zarar vereceği konusunda uyarıda bulunan ECB Başkanı Christine Lagarde'ın yorumlarını yansıtıyor.

Rehn, "Durum şimdi göründüğünden önemli ölçüde farklı görünürse, Mart toplantısında ve sonraki toplantılarda tepki vermek için zamanımız olacak." dedi.

ECB'den bankalara sıkılaştırma

 

S&P: ECB faiz artışına kapı açıyor

 

ECB üyelerinden kritik faiz açıklaması

 

Goldman Sachs, ECB'den bu yıl 2 Faiz artırımı bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)