BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDaly: Fed'in faiz artışı ölçülü olmalı----

Daly: Fed'in faiz artışı ölçülü olmalı

Daly: Fed'in faiz artışı ölçülü olmalı
14 Şubat 2022 - 08:12 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı Daly, faiz artırımında ani ve agresif kararların büyüme ve fiyat istikrarı üzerinde olumsuz etki bırakacağını belirterek, "Benim tercihim sürece bağlı ve ölçülü karar almak" dedi

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, istikrarı sağlamak için ABD faiz oranlarını yükseltmeye başlarken merkez bankasının ölçülü ve verilere bağımlı olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Daly, "Ani ve agresif eylem, elde etmeye çalıştığımız büyüme ve fiyat istikrarı üzerinde istikrarsızlaştırıcı bir etkiye sahip olabilir. Yani benim tercihim Mart ayında hareket etmek ve ardından önümüzde ne gördüğümüz konusunda çok dikkatli olmak, ölçmek ve bunu yapmak için en iyi yer gibi göründüğünde bir sonraki faiz artırımını almak. Ve bu bir sonraki toplantıda olabilir veya bir toplantı uzakta olabilir.” dedi.

Bu yılki Faiz artırımlarının sayısını varsaymak için zamanın çok erken olduğunu belirten Daly, "En önemli şey hızımızda ölçülü olmak ve daha da önemlisi verilere bağlı olmak. Her Amerikalı'nın bilmek istediği ve duymayı hak ettiği şey, bu işte olduğumuz ve bu verileri alıp ekonomi için doğru boyutta intibakı sağlayacağız." dedi.

Olli Rehn'den ECB'ye enflasyona aşırı tepki uyarısı

 

'Fed’den 5 veya 6 faiz artışı daha mümkün hale geliyor'

 

Lagarde: Faizi artırmak ekonomiye zarar verir

 

Rekor enflasyonun ardından Fed'den faiz çıkışı

 

Guindos: Şartların yerine geldiğini gördüğümüzde faiz artırırız

 

İsveç'te faiz değişmedi, kron değer kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)