BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRekor enflasyonun ardından Fed'den faiz çıkışı----

Rekor enflasyonun ardından Fed'den faiz çıkışı

Rekor enflasyonun ardından Fed'den faiz çıkışı
10 Şubat 2022 - 22:42 www.finansgundem.com

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in ülkede görülen son 40 yılın en yüksek enflasyon oranına karşılık olarak 1 Temmuz 2022'ye kadar 100 baz puanlık faiz artışı yapması gerektiğini açıkladı

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Bloomberg News ile yaptığı röportajda, "1 Temmuz'a kadar çantada 100 baz puan görmek istiyorum. Zaten daha şahindim ama komitenin yapması gerektiği şeyi çarpıcı biçimde ortaya koydum." ifadelerini kullandı.

Bullard'ın planları arasında; artışları üç toplantıya yaymak, ikinci çeyrekten itibaren Fed'in bilançosunu küçültmek ve ardından ikinci yarıda güncel verilere dayanarak faiz oranlarını belirlemek yer alıyor. Mart toplantısında 50 baz puan faiz artışıyla başlayıp başlamama konusunda kararsız olduğunu söyleyen Bullard, tartışmaya liderlik etmesi için kararı Fed Başkanı Jerome Powell'a bırakacağını söyledi.

Bullard Ocak ayı enflasyon verileri hakkında yaptığı değerlendirmede, "40 yılın en yüksek enflasyonuna sahibiz. Bence çok daha çevik ve verilere karşı çok daha reaktif olmamız gerekecek." dedi.

ABD'de TÜFE Ocak’ta yıllık %7,5 arttı

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Ocak ayında yıllık olarak yüzde 7,5 artış gösterdi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi yıllık enflasyonun yüzde 7,3 açıklanması yönündeydi.

Aylık bazda bakıldığında ise enflasyon yüzde 0,6 oldu. Bu veriye ilişkin beklenti yüzde 0,4 olarak belirlenmişti.

Çekirdek enflasyon göstergesi olan gıda ve enerji hariç tüketici fiyat endeksinde de aylık ve yıllık bazda beklentilerin üzerinde artış görüldü. Buna göre aylık çekirdek enflasyon yüzde 0,6 ile yüzde 0,5'lik beklentiyi aşarken, yıllık çekirdek enflasyon ise yüzde 6 olarak kaydedildi.

ABD'de enflasyon rekor kırdı

Biden'dan 'enflasyon' açıklaması

Hollanda'da enflasyon rekor kırmaya devam ediyor

Fed ve BoE üyelerinden enflasyon açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)