BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPanetta'dan ECB'ye zamanında müdahale çağrısı----

Panetta'dan ECB'ye zamanında müdahale çağrısı

Panetta'dan ECB'ye zamanında müdahale çağrısı
26 Nisan 2024 - 07:20 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Panetta, Euro bölgesinde uzun süreli ekonomik durgunluk riskini engellemek için zamanında ve küçük faiz indirimleri çağrısı yaptı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve İtalya Merkez Bankası Başkanı Fabio Panetta, erken başlamak ve küçük adımlarla ilerlemek - enflasyonun baş göstermesi halinde duraklamak - gerektiğini savundu.

Panetta, "Zamanında harekete geçilmesi ECB'nin çevik olmasına ve küçük, aşamalı adımlarla ilerlemesine olanak sağlayacaktır. Küçük faiz indirimleri zayıf talebe karşı koyabilir ve enflasyona yönelik yukarı yönlü şokların gerçekleşmesi durumunda hiçbir maliyet olmadan duraklatılabilir" dedi.

Panetta, büyük faiz indirimlerinin ECB'nin kredibilitesine zarar verebileceğini belirtirken, Faiz oranlarını düşürme konusunda tereddüt etmenin firmaları yatırım yapmaktan caydıracağını, dolayısıyla verimliliklerini engelleyeceğini ve küresel rakipleri karşısında dezavantajlı duruma düşüreceğini de savundu.

"Şu andan itibaren para politikasının çok sıkı hale gelmesi riskini tartmalıyız" diye konuşan Panetta, "Sıkı bir parasal duruş, uzun süreli bir ekonomik zayıflık dönemi riskini artıracak histerezis etkileri yaratabilir" dedi.

Ayrıca, enflasyon beklentilerinin ECB'nin %2'lik hedefi etrafında iyi bir şekilde sabitlendiğini ve kendi kendine devam eden bir enflasyonist sarmal olasılığının düşük olduğunu belirtti.

BOJ, faiz oranını değiştirmedi

 

TEPAV: Repo faizinde şimdilik bir artışa gerek yok

 

Macaristan Merkez Bankası, faiz indirdi

 

BOE Başekonomisti Pill: Faiz oranı yüksekte tutulmalı

 

ECB üyesi Centeno, 100 baz puandan fazla faiz indirimi olabileceğini söyledi

 

ECB'nin faiz indirimine Fed'den önce başlaması bekleniyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)