BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBullard: Sıkılaştırma için art arda 3 faiz artışı şart----

Bullard: Sıkılaştırma için art arda 3 faiz artışı şart

Bullard: Sıkılaştırma için art arda 3 faiz artışı şart
02 Şubat 2022 - 07:26 www.finansgundem.com

St. Louis Fed Başkanı, Fed'in Mart, Mayıs ve Haziran toplantılarında art arda faiz artırımlarıyla daha sıkı ABD para politikasına geçişin başlamasından yana olduğunu söyledi


St. Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyonun hızının, daha agresif adımlar gerektirip gerektirmediğini değerlendirmeden önce, Fed'in Mart, Mayıs ve Haziran toplantılarında art arda faiz artırımlarıyla daha sıkı ABD para politikasına geçişin başlamasından yana olduğunu söyledi.

Ancak Bullard, Mart ayında sıkılaştırma döngüsünü yarım puanlık bir artışla başlatma fikrine karşı çıktı ve piyasaların zaten borçlanma maliyetlerini artırmaya başladığını kaydetti ve Fed'in nihayetinde oranları ne kadar yükseltmesi gerektiğinin açık bir soru olmaya devam ettiğini söyledi.

Bullard, bunun amacının para politikasını şu anda ve önümüzdeki aylarda daha iyi konumlandırmak ve o noktada, daha fazlasını yapmamak gerekip gerekmediğini yılın ikinci yarısında ve 2023'e kadar değerlendirebilecek olduğunu ifade etti.

Bullard, yatırımcıların şu anda yıl boyunca beş adet çeyrek puanlık artışlar beklediklerini ve bunun çok da kötü bir bahis olmadığını söyledi... Bullard, pek çok şey enflasyonun yıl içinde nasıl geliştiğine bağlı olacağını vurguladı.

FED’in faiz hamleleri borsaları nasıl etkileyecek?

 

Mary Daly: Fed mart ayı başında faizleri artırabilir

 

Barkin: Faiz artışlarının hızı enflasyona bağlı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)