BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPwC İngiltere: İş isteyen önce ofise gelecek----

PwC İngiltere: İş isteyen önce ofise gelecek

PwC İngiltere: İş isteyen önce ofise gelecek
10 Ekim 2023 - 16:36 www.finansgundem.com

Pandemi sonrasında uzaktan çalışma yöntemlerinden ofis mesaisine geri dönmeye çalışan PwC bu hedefini işe alım süreçlerine de yansıttı. Big Four firması yeni mezunları yüz yüze mülakatlarla işe almaya hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük dört mali denetim firmasından (Big Four) biri olan PwC’nin İngiltere kolu ofiste çalışmayı yeni mezun işe alım programını merkezine yerleştirdi. Big Four firmasının bu hamlesi Kovid-19 pandemisi sonrasında çalışanların ofise geri dönmesini sağlamayı amaçlıyor.

Geçmişe işe alım süreçlerini internet üzerinden yöneten PwC, yeni mezun olacak mali denetim uzmanları için bu yaklaşımını değiştirmeye hazırlanıyor.

Financial News’in haberine göre PwC İngiltere Denetim ve Sigorta Başkanı Sally Cosgrove, “Bu yıl denetim uygulamasında tanıttığımız şeylerden biri, ofislerimize daha çok gelen insanlara odaklanan revize edilmiş bir mezun işe alım sürecidir. Çalışanlarımızın her hafta zamanlarının bir kısmını ofislerimizde geçirmelerinin gerçekten önemli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Cosgrove hamlenin büyük bir değişiklik olduğunu ve PwC’nin “çalışma şeklini yansıttığını” söyledi. Üst düzey yönetici çalışanların işi nasıl öğrendikleri, geliştikleri ve büyüdüklerini anlamak için ofisin çok önemli olduğunu söyledi. Firmanın işe alım süreçlerine ofisin dahil edilmesinin de bu tercihi yansıttığını vurguladı.

Yeni yaklaşıma göre, mezunlar firmadaki ortaklar ve yöneticilerle yüz yüze mülakatlar gerçekleştirecek. Cosgrove bu yolla şirketin en genç çalışanlarıyla liderlik pozisyonları arasında bağlantı kurulmasının sağlanacağını söyledi.

PwC İngiltere, pandemi sonrası hibrit çalışmaya geçti ve personelinden mesaisinin %40-60'ını ofiste veya bir müşteri tesisinde geçirmesini talep ediyor.

Firmanın kıdemli ortağı Kevin Ellis, Kovid sonrası karantina döneminde ofiste çalışmanın güçlü bir savunucusu olmuştu. Ellis 2021’deki bir röportajında, “Biz tesadüfi inovasyonlardan yararlanıyoruz. Bunu Zoom görüşmeleri üzerinden elde edemezsiniz” demişti.

PwC ve diğer bir Big Four firması Deloitte sosyal becerilerden ve özgüvenden yoksun olabilecek pandemi dönemi mezunları için ekstra bir eğitim başlattıklarını açıklamıştı. Cosgrove, firmanın en genç personelinin ofise gelmeye ve meslektaşlarıyla bağlantı kurmaya istekli olduğunu söyledi:

“İşe ilk başladıklarında gerçekten ofise gelmeye hevesliler. Her şeyi sanal olarak yapmak isteyenler hakkında çok şey duyuyorsunuz. Bu bizim genç çalışanlarımızla ilgili deneyimimiz değil. Gelip diğer çalışanlarla tanışmak ve kaçırdıkları şeyleri deneyimlemek istiyorlar.”

PwC, İngiltere’nin en büyük öğrenci işe alım şirketlerinden biri konumunda ve sadece geçen yıl 70.000'den fazla yeni mezun başvurudan 1.600'den fazlasını işe aldı.

Uzaktan çalışanlar aynı anda iki tam zamanlı işte çalışıyor

 

Bloomberg CEO'su isyan etti: Uzaktan çalışanlar her cuma golf oynuyor

 

Uzaktan çalışma karbon ayak izini yüzde 50 azaltıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)