BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPutin nükleer savaşla mı tehdit etti?----

Putin nükleer savaşla mı tehdit etti?

Putin nükleer savaşla mı tehdit etti?
21 Eylül 2022 - 10:26 www.finansgundem.com

Rusya liderinin kısmi seferberlik ilan etmesi, "Moskova'nın bundan sonraki adımı ne? Bir nükleer savaş tehdidi arttı mı? 3. Dünya Savaşı çıkar mı?" sorularını gündeme getirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün gece yapması gereken ve bu sabaha ertelediği Ulusa Sesleniş konuşmasında 'kısmi seferberlik' ilan etti. Putin'in açıklamaları büyük yankı uyandırırken "Moskova'nın bundan sonraki adımı ne? Putin nükleer savaş da başlatabilir mi? 3 Dünya Savaşı tehdidi mi?" sorularını gündeme getirdi. 

Putin'in açıkladığı kısmi seferberlik, sadece askerlik eğitimi almış olanları kapsıyor. Ancak karar ile birlikte en az 300 bin Rus'un orduya çağırılacağı tahmin ediliyor. 

Putin'in kısmi seferberlik kararı, askeri ve strateji uzmanlarınca "Rezervlerinin yetersiz kaldığının ispatı" şeklinde yorumlandı

Kısmi seferberlik kararının ardından merak edilen en önemli konu ise Putin'in bundan sonra atacağı adım ya da adımlar.

"Elimizde güçlü silahlar var"

Batılı ülkelerin Ukrayna'da barışçıl çözüm istemediklerini savunan Putin'in, "Toprak bütünlüğümüz tehdit ediliyor. Batı bizi yok etmek istiyor. Elimizde güçlü silahlar var. Rusya mevcut tüm yolları kullanacak, bu bir blöf değil" şeklindeki sözleri, Rus liderin kısmi seferberlikle yetinmeyeceğini de gözler önüne seriyor. 

Varoluş nedeni mi?

Ukrayna'da beklemediği bir direniş ile karşılaşan ve kendi rakamlarıyla 6 bin asker kaybeden (Ukrayna kaynaklarına göre 60 bin) Putin'in bu savaşı kendi geleceği için bir varoluş ya da tükeniş gibi gördüğünü belirten uzmanlar, Rusya Devlet Başkanı'nın gerektiğinde bir nükleer silah kullanmaktan da kaçınmayabileceği görüşünü paylaşıyor. 

Ruslar geceden ülkeyi terk etmeye başladı

Putin'in dün akşam yapması gereken Ulusa Sesleniş konuşmasını ertelemesinin ardından ABD istihbaratının da "seferberlik ilan edecek" iddiasının gelmesi ve Rusya Meclisi alt kanadı Duma'nın seferberlikten kaçanlara verilen hapis cezasını 5 yıldan 10 yıla çıkarması üzerine ülkede bir panik gözlendi. Havalimanları yurt dışına uçak bileti arayanlarla doldu. 

En büyük rağbet İstanbul'a

Rus vatandaşlarının en çok gitmek istedikleri ülkelerin başında da Türkiye'nin olduğu öğrenildi. Moskova'dan İstanbul'a bilet fiyatları 30 bin TL'ye kadar çıktığı bilet fiyatlarının da her geçen dakika yoğun ilgiden ötürü yükseldiği görüldü.

Putin'den seferberlik ilanı

 

Rusya'da seferberlikten kaçmanın cezası artırıldı

 

Cumhurbaşkanı tarih verdi, 'hazırlanın' dedi: Büyük savaşa yaklaşıyoruz!

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mülayim21 Eylül 2022 12:41

    Ekonomik başarısızlıklarını hamaset din ticareti saldırı silahlanma tehdit ile sürekli insanlığa karşı olmakla basiretsiz yönetimlerini örtbas etmek tek rezil dayanakları

  • Müslüm21 Eylül 2022 11:55

    Başka bir bk.yaptıkları yok savaş tehdit yoksulluk silah şahsi çıkarları din ticareti bunların yatacak yeri yok