BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPsikolojik yönden güçlü olmanın 16 yolu----

Psikolojik yönden güçlü olmanın 16 yolu

Psikolojik yönden güçlü olmanın 16 yolu
01 Haziran 2023 - 18:37 www.finansgundem.com

Yatırımda ve rekabette başarı şansınızı artırmak için güçlü bir psikolojiye sahip olmak son derece önemlidir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım serüveninizde ya da kariyer basamaklarını tırmanırken başarıya ulaşmak için güçlü bir psikolojiye sahip olmak şarttır. Sağlam bir psikoloji, rekabette sizi bir adım öne geçiren en önemli silahların başında gelir.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, Amerikalı yatırımcı Steve Burns, insan doğası, güç ve strateji üzerine yazdığı kitaplarla ülkemizde de önemli bir okur kitlesine sahip olan Yazar Robert Greene’nin kitaplarından esinlenerek yazdığı makalede, Greene’nin ortaya koyduğu yasaları, başarısı herkesçe kabul edilen isimlerden, bazen de çizgi roman karakterlerinden alıntılarla birlikte veriyor.

New Trader U’da yer alan makalesinde Burns, özellikle yatırımla ilgilenenlerin ihtiyaç duyacağı noktalara temas ediyor. İşte başarıya giden yolda güçlü bir psikolojiye sahip olmak için gereken 16 yasa

Rekabette öne çıkın

Kazanmak için üstesinden gelmeniz gereken ilk şey tanınmamak ve kalabalığa karışmaktır. Rakipler üzerinde psikolojik bir avantaj ve bir dereceye kadar güç kazanmanın ilk adımı, bir şekilde tanınırlık sağlamak, benzersiz olmak ve belli alanlarda kimsenin sizi görmezden gelemeyeceği kadar iyi olmaktır. Rekabet ettiğiniz endüstride, kariyerde, işte veya sporda üstünlüğünüzü kanıtlamalısınız.

Niyetlerinizi gizleyin

Planlarınızı, hedeflerinizi ve stratejinizi rekabet ettiğiniz kişilere sunmamalısınız. Nihai olarak ne olduklarını yalnızca siz bildiğinizde, rakiplerinize karşı hedeflerinizi gerçekleştirmek çok daha kolay olur. Herkesi oyun planınızın ve hedefleriniz ne olduğunu tahmin etmeye davet edin. Bu şekilde kazanmanız daha kolay olacaktır.

Tartışmayın, harekete geçin

Eylemlerinizin sizin adınıza konuşmasına izin verin, hiçbir amaca hizmet etmeyen tartışmalarda zaman ve enerji harcamayın. İnsanlarla tartışmak için kendinizi alçaltmayın çünkü tartışmak rakibinize ve onların fikirlerine saygı duyduğunuzu gösterir.

Oysa eylemleriniz, hem siz hem de rakibiniz için kelimelerden daha yüksek sesle konuşur. Eylemlerinizin sizin adınıza konuşmasına izin verin. İnsanların ne söylediklerine değil, ne yaptıklarına bakın. Eylem gerçektir, argümanlar ise sadece kelimelerdir.

Sözlerinizi dikkatli kullanın

Psikolojik güç araçları olarak kelimelerinizi dikkatlice seçin. İnsanlara sizi dinlemeleri için ilham vermek, insanları size meydan okumamaları konusunda uyarmak veya insanları amacınızı desteklemeleri için motive etmek için sözcükleri kullanın. Sözlerinizi boşa harcamayın, onları hem başkalarıyla hedeflerinize ulaşmak hem de kendi doğrularınızı aktarmak için bir araç olarak kullanın.

Özgüvenli olun

Kendinize güvenmezseniz, başka birinin size inanmasını bekleyemezsiniz. Kendinize inanmak ve kendinden şüphe duyanlara karşı bir avantaja sahip olmak için güvenle yürümeli, konuşmalı ve davranmalısınız. Psikolojik üstünlük, kendinize ve sürecinize olan inançla başlar.

Düşmanlarınızı tanıyın

Düşmanlarınızı, kendilerini tanıdıkları kadar iyi tanıyın. Onların oyun planlarıyla daha iyi rekabet edebilmek için güçlü ve zayıf yönlerini bilin.

“Düşmanını tanıyorsan ve kendini tanıyorsan, yüzlerce savaşın hiçbirinin sonucundan korkmana gerek yok. Kendini tanıyor ama düşmanı tanımıyorsan, kazandığın her zafer için bir yenilginin de acısını çekeceksin. Ne düşmanı ne de kendini tanıyorsan, her savaşı kaybedeceksin.” – Sun Tzu

İnsanlar çoğunlukla bencil amaçlara sahiptir

Her şeyden önce insanların eylemlerini güdülerinin yönlendirdiğinin farkında olun. Bu sayede, insanların kendi çıkarlarına, motivasyonlarına ve arzularına göre neler yapacaklarını anlayabilirsiniz.

“Bana motivasyonunu söyle, sana sonucu söyleyeyim.” Charlie Munger

Neredeyse her şeye “Hayır” deyin

Neredeyse her şeye hayır derken zamanınıza, enerjinize ve dikkatinize en yüksek değeri vermiş olursunuz. İnsanlar size değer verdiğinde, kendinizi ender bulunan biri haline getirerek çok fazla saygı kazanabilirsiniz.

“Başarılı insanlarla gerçekten başarılı insanlar arasındaki fark, gerçekten başarılı insanların hemen hemen her şeye hayır demesidir.” Warren Buffet

Gizemli kalın

Tüm güçlü yönlerinizi, yeteneklerinizi ve zayıf yönlerinizi herkese açık etmeyin, insanların tahminde bulunmasını sağlayın. Üstün yönlerinizi ne kadar az anlatır ve gösterirseniz, o kadar çok insan sizin hakkınızda daha çok şey bilmek isteyecektir. Aşırı maruz kalma markanıza zarar verebilir, etkileşimlerinizi sınırlayabilir.

Mentorlarınızı, eşlerinizi ve patronlarınızı destekleyin

Eğer çalışansanız, patronunuzun en büyük hayranı ve savunucusu olun.
Mentorluk alıyorsanız, mentorunuzun en büyük hayranı olun.
Evliyseniz, eşinizin hayran kulübünün başkanı olun.
En sevdiğiniz yazarların kitapları için harika incelemeler yazın.
İyilik kazanmak ve sizi fark etmelerini sağlamak için en büyük desteğinizi sizden daha üstte olanlara verin.

Odaklanın

Zamanınızı, enerjinizi ve dikkatinizi başkalarının hedeflerine değil, kendi hedeflerinizi gerçekleştirmeye odaklayın. Kendi hedeflerinize odaklanın yoksa başka birinin hedefinin bir parçası olursunuz.

“Kendi yaşam planınızı tasarlamazsanız, muhtemelen başka birinin planının bir parçası olursunuz. Peki tahmin edin sizin için ne planladılar? Pek anlamlı şeyler değil.” Jim Rohn

Güçlü yönlerinizi geliştirin

Güçlü yönlerinize odaklandığınızda ve en iyi olduğunuz şeyi yapmak üzerine girdiğinizde, başarı olasılığınız çok daha yüksektir. En iyi beceri ve yeteneklerinizi gösterme imkanı bulduğunuzda hem kendiniz hem de başkaları üzerinde psikolojik bir avantaj yaratırsınız. En iyi olduğunuz şeyde rekabet etmek hayatı çok daha kolaylaştırır.

“Bir şeyde iyiysen, onu asla bedavaya yapma.” Joker

Kendi yolunuzu kendiniz çizin

Başka biri gibi olmaya çalışmayın ve bir efsanenin ayak izlerini takip ederek onun yerini doldurmaya çalışmayın. Kendi şahsınıza uygun şekilde kendi yolunuzu bulun ve hayatta kendi misyonunuzu yaratın. Başka birini kopyalamak ya da bir efsanenin yerini doldurmak, kıyaslama yoluyla sizi başarısızlığa sürükleyebilir.

Öfkeden kaçının

Öfke, size hayattaki sınırlarınızı koruma yeteneği vermeye yarayan enerji verici bir duygudur. Öfke, fiziksel tehditler dışında nadiren yararlıdır ve sakin hesaplar ve mantık söz konusu olduğunda bir kenara bırakılmalıdır. Öfkelenmek, ekibinizdeki insanlara korku aşılayacak ve olumsuz bir ortam yaratacaktır. Öfke, rakiplerinize karşı zayıf görünmenize neden olacaktır. Kontrollü olmak, işte ve hayatta öfkeden daha güçlü görünür.

Sakin kalın

Zaman psikolojik gücün kaynağıdır. Hem üretken hem de sakin olabilen insanlar, hem çevreleri hem de duyguları üzerinde bir düzeyde güç gösterebilir. Sakinlik, kendi zamanınızı ve önceliklerinizi kontrol altında tutmak ve diğer insanların aciliyetlerinin kendi programınıza ve sürecinize müdahale etmesine izin vermemek için önemli bir psikolojik güçtür.

Değer hesabı yapın

Zamanınıza, enerjinize ve paranıza değip değmediklerini belirlemek için hayatınızdaki her şeyin değerini hesaplamak psikolojik bir güçtür. Bu hizmetler, yiyecekler, çalışanlar, ürünler ve işiniz için bile geçerlidir.

Değer hesaplamak, zamanınız, enerjiniz ve paranız için akılcı ve akıllı yatırımlar yapmanızı sağlar. Bu, hayatlarının her alanında maliyete karşı değeri hiç düşünmeyenlere göre çok büyük bir psikolojik avantajdır.

“Fiyat, ödediğiniz şeydir. Değer, elde ettiğiniz şeydir.” Warren Buffet

Karar alma süreçlerini şekillendiren 10 psikolojik gerçek

 

3 adımlı zenginlik stratejisi

 

Güçlü kadınlar için 3 finans stratejisi

 

Servet yaratmak için uygulayabileceğiniz 4 başarılı strateji

 

Başarı için uzak durmanız gereken 10 sabah rutini

 

Başarılı insanlar güne nasıl başlar? İşte 10 sabah rutini...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)