BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisServet yaratmak için uygulayabileceğiniz 4 başarılı strateji----

Servet yaratmak için uygulayabileceğiniz 4 başarılı strateji

Servet yaratmak için uygulayabileceğiniz 4 başarılı strateji
11 Mayıs 2023 - 17:38 www.finansgundem.com

Servet yaratmak ve finansal özgürlüğe kavuşmak için birçok yol bulunsa da bunların çok azı işe yarama potansiyeline sahiptir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Zengin ya da servet sahibi olmak ya da bir başka deyişle finansal özgürlüğe ulaşmak, hemen herkesin ilgisini çeken ve hayalini kurduğu bir konu. Herkes bu hedeflere ulaşmak için birçok yol dener ancak bu yolların çok azı amacına ulaşabilir çünkü çoğu insan çok para kazanmaya değecek ve nakit akışı sağlayan bir şey inşa etmenin oldukça karmaşık yapısının bir aşamasında, çarkları döndürdüğünü görüp asıl büyük hedeflerinden uzaklaşma eğiliminde olur.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, kolay ve çok hızlı şekilde hedefe ulaşmak ise servet yaratma sürecinin en önemli hatalarının başında geliyor. Bunun yerine yeter miktarda akıl ve odaklı bir çalışma ve uygulamayla, doğru stratejileri hayata geçirmek ve bir servet yaratmak mümkün.

4 başarılı strateji

ABD’li yatırımcı Steve Burns, New Trader U’da yer alan makalesinde, zenginlik yaratmak için kanıtlanmış dört stratejiye değiniyor. Sayısız örnekte işe yaramış bu yöntemler, doğru şekilde uygulanırsa herkes için hedefe ulaşmakta doğru stratejiler olarak öne çıkıyor. İşte Burns’ün servet yaratmak için önerdiği 4 başarılı strateji…

Üstünlükleri olan bir alım satım sistemi geliştirin

Finansal piyasalarda kazanılacak çok para ve fırsat bulunuyor. Ancak, alım satımda başarılı olmak için net bir avantaja sahip bir stratejinizin olması gerekiyor. Birçok insan finans piyasalarında zengin olmanın hayal olduğunu düşünse de bunun birçok örneği bulunuyor.

Üstün yanları olan bir alım satım sistemiyle sermayenizi birleştirerek olağanüstü sonuçlar elde edebilirsiniz. Finans piyasalarında yatırım yaparken piyasayı yenmek zorunda değilsiniz. Alım satımlarınızda kaybeden rakiplerinizi yenmeniz bir servet yaratmanıza yetecektir. Profesyonel sporlarda olduğu gibi, en iyi oyuncuları yenmek finans piyasalarında hedef olmamalıdır. Finans piyasalarında becerilerinizden para kazanmak için bir sistem oluşturmanız ve sisteme sadık kalmanız yeterlidir.

Kârlı yatırımcıların başarısı, olumlu beklentiye odaklanmaktan gelir. Basitçe söylemek gerekirse, kazanan işlemlerden kazanılan ortalama para, kaybeden işlemlerde kaybedilen ortalama paradan fazla olmalıdır. İyi tanımlanmış bir alım satım sistemi ile sermayenizi katlayarak büyütebilirsiniz. Bunu otuz yılı aşkın süredir yapıyorum ve bunun gerçekten mümkün olduğunun garantisini verebilirim.

Alım satım sisteminizi avantajlı bir şekilde geliştirmek için, geçmiş piyasa trendlerini araştırarak ve sinyalleri geriye dönük test ederek işe başlayın. Pozisyona girişinizden pozisyondan çıkışınıza kadar yönetebileceğiniz ve sürekli olarak olumlu bir beklenti oluşturan alım satım stratejileri arayın ve zaman içinde yaklaşımınıza ince ayarlar yapın. Art arda yaşayacağınız kayıplarda hayatta kalmak için ise doğru risk yönetimi yöntemleri uygulamalı ve piyasaların belirsizliğini yönetmek için doğru zihniyet ve bakış açısına sahip olmalısınız.

Alım satım yapmak kolay değildir ve kârlı olmak için zaman ve çok çalışma gerekir, ancak doğru sisteme sahip olduğunuzda ve piyasalar sizin sinyallerinize elverişli olduğunda, kazançlarınızı büyüterek zaman içinde kasanızı hayal edemeyeceğiniz kadar yüklü hale getirebilirsiniz. Anahtar, karlarınızı almak değil, onları hesabınızda bırakmak ve sermayenizi büyütmeye devam etmektir.

Dünyada çok sayıda milyoner ve milyarder yatırımcı bulunuyor. Alım satım yapma becerisiyle hesabınızı büyüterek siz de bir servet yaratabilirsiniz.

Dünyanın en iyi şirketlerine yatırım yapın

Zenginlik yaratmanın bir başka kesin yolu da dünyanın en iyi şirketlerine yatırım yapmaktır. Sayısız insan bu prensibi takip ederek milyoner olur. Başarılı milyoner yatırımcılar, nakit akışı değeri artan büyük şirketler ararlar ve makul fiyatlı hisseleri satın alırlar.

Servet oluşturmak için kullanılan yatırım yaklaşımları, uzun vadeli endeks yatırımı, değer yatırımı veya büyüme yatırımı olabilir. Başarılı yatırımcılar, her şirketin mali durumunu ve büyüme potansiyelini dikkatlice analiz ederek sağlam temellere sahip işletmeleri satın alırlar. Zenginliğe giden basit bir yol isteyen ve uzun vadeli bir zaman çerçevesine sahip olan insanlar ise aynı zamanda, dolar maliyeti ortalaması kadar basit şeyler aracılığıyla endeks fonlarına yatırım yapabilir ve tüm temettüleri on yıllar boyunca birleşmeye izin verecek şekilde yeniden yatırarak servet oluşturabilir.

Milyoner yatırımcıların ayak izlerini takip etmek için, etkileyici sicile, güçlü yönetim ekiplerine ve yüksek büyüme potansiyeline sahip şirketleri araştırmaya ve yatırım yapmaya başlayabilirsiniz. Yatırımlarınız zaman içinde değer kazandıkça servetiniz de artacaktır.

Yatırımcılar, hisse senetlerinin halka açık olduğu bir ekonomide üretim araçlarından pay sahibi oldukları için zenginleşirler. Yatırımcılar, değeri sürekli artan bir nakit akışına sahip olan işletmelerde hisse sahibi olmaktan fayda sağlar ve birçok hisse senedi temettü öder.

Kendi işinizi kurun

Bir iş kurmak ve büyütmek, servet yaratmaya yönelik ödüllendirici bir yolculuk olabilir. 21. yüzyılda, küçük bir start-up olarak işe başlayan birçok yeni girişimci bunu multi-milyon dolarlık bir işletmeye dönüştürebildi. Bu açıdan bakıldığında, kendi işinizi kurmak için hiç bu kadar kolay ve doğru bir zaman olmadığını akılda tutmak gerekiyor.

Herhangi bir işte başarı, şirketinizin gelirini ve kârını artırmaya amansız bir şekilde odaklanmaktan gelir. Sürekli olarak yeni müşteriler aramak, ürün tekliflerini genişletmek ve maliyetleri düşürmenin yollarını bulmanız gereklidir. Gelir ve kârda akıllı büyüme, iş kurma ile servete giden yolun anahtarıdır. Kârlı bir işletme içsel bir değere sahiptir ve sahibi için nakit akışı sağlar. Buz sayede net değerinizi ve gelirinizi aynı anda artırabilirsiniz.

Zenginlik yaratmak istiyorsanız, kendi işinizi kurmayı düşünebilirsiniz. Bir pazar ihtiyacını belirleyerek ve onu ele alacak bir ürün veya hizmet geliştirerek işe başlayabilirsiniz. Ardından, gelirinizi ve kârınızı zaman içinde büyütmek için gayretle çalışmalı ve daha fazla büyüme sağlamak için kârınızı işinize yeniden yatırabilirsiniz.

Değerli fikri mülkiyet ve içerik oluşturun

Bilginin güç olduğu ve fikri mülkiyetin bir altın madeni olabileceği bir bilgi çağında yaşıyoruz. Birçok milyoner, haklarına sahip oldukları değerli içerikler oluşturarak servet kazanıyor. Örneğin eğlence sektöründe servet, şovların, filmlerin, müziklerin ve şarkıların fikri mülkiyet haklarına sahip olunarak elde ediliyor. Yayıncılıkta büyük paralar kitapların haklarına sahip olunarak kazanılıyor. Buluşlar ayrıca patentler ve lisanslama yoluyla fikri mülkiyet olabiliyor ve servet yaratabiliyor. Bunların hepsi inanılmaz nakit akışı ve net değer kaynakları olarak öne çıkıyor.

Birkaç tür fikri mülkiyet (Intellectual Property - IP) bulunuyor ve bunlara sahipseniz ve bunları etkili bir şekilde kullanırsanız, zenginlik yaratmanız mümkün olabiliyor. İşte bazı yaygın IP türleri ve bunlara sahip olmanın servet biriktirmenize nasıl yardımcı olabileceği:

Patentler: Patentler, mucitlere, belirli bir zaman dilimi süresince buluşları için münhasır haklar veriyor. Bir patentiniz varsa, onu başkalarına lisanslayabilir veya satarak telif geliri veya satıştan kar elde edebilirsiniz.

Ticari markalar: Ticari markalar, ürün veya hizmetlerle ilişkili marka adlarını, logoları ve diğer ayırt edici işaretleri koruyor. Başarılı bir markanın ticari markasına sahip olmak, marka bilinirliğini ve müşteri sadakatini artırarak ve ürünleriniz veya hizmetleriniz için prim talep etmenize izin vererek zenginlik yaratabiliyor. Ticari markanızı telif ücreti karşılığında başkalarına da lisanslayabiliyorsunuz.

Telif hakları: Telif hakları; kitaplar, müzikler, filmler ve yazılımlar gibi yaratıcı çalışmaları koruyor. Bir telif hakkı sahibi olarak, çalışmanızı çoğaltma, dağıtma ve herkese açık olarak sergileme konusunda münhasır haklara sahip oluyorsunuz. Telif hakkıyla korunan materyallerinizi doğrudan tüketicilere satarak veya lisanslayarak ya da yayıncılar veya distribütörler gibi aracılar aracılığıyla pazarlayarak para kazanabilirsiniz.

Ticari sırlar: Ticari sırlar, bir şirkete rekabet avantajı sağlayan değerli, gizli bilgileri koruyor. Bu, tarifleri, formülleri, üretim süreçlerini veya iş stratejilerini içerebiliyor. Ticari sırlara sahipseniz, pazarda rekabet avantajı kazanabilir ve böylece kazancınızı artırabilirsiniz.

Fikri mülkiyetinize sahip olarak ve onu etkin bir şekilde yöneterek, lisans sözleşmeleri, telif hakları ve satışlar yoluyla veya işinizin genel değerini ve başarısını artırmak için IP'nizden yararlanarak zenginlik yaratabilirsiniz.

Fikri mülkiyetinizi yaratmanın birçok yolu bulunuyor. Pek çok kişi çevrimiçi platformlar oluşturuyor ve kısa sürede sadık bir okuyucu kitlesi kazanarak onlara çok para kazandıran kitaplar yazmaya başlayabiliyor. Yazarlar daha sonra e-kurslar veya pasif gelir sağlayan bir web sitesi oluşturarak fikri mülkiyetlerini genişletebiliyor. Yeterince nakit akışı olan varlıklarla, onun fikri mülkiyeti sayesinde, sürekli gelir elde eden rahat bir hayatın tadını çıkarabilirsiniz.

Başkalarının başarısını kopyalamak için değerli ve benzersiz içerikler oluşturmayı düşünün. Kitaplar yazın, e-kurslar geliştirin veya niş bir pazara hitap eden bir web sitesi kurun. İçeriğiniz takipçi çektikçe zenginliğiniz de artacaktır.

Zengin olmak için yapmanız gereken 10 fedakarlık

 

Ünlü milyarder zengin olmanın sırrını açıkladı

 

Hiçbir şey yapmadan zengin eden borsa stratejisi

 

Zenginlerle yoksulları ayıran 11 alışkanlık

 

İşte yılbaşından bu yana en çok zenginleşen milyarderler

 

Yatırımda kişiliğinizle uyumlu stratejiler kazandırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)