BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatGüçlü kadınlar için 3 finans stratejisi----

Güçlü kadınlar için 3 finans stratejisi

Güçlü kadınlar için 3 finans stratejisi
23 Mayıs 2023 - 18:32 www.finansgundem.com

Finansal bağımsızlık özellikle erkeklerin egemen olduğu iş dünyasında kadınlar için çok daha büyük zorluklar anlamına geliyor. Bu zorlukları aşmak isteyen kadınlar içinse YMM Kamila Elliott üç strateji öneriyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel istatistiklere göre kadınların ortalama ömürleri erkeklerinkinden çok daha yüksek. CNBC’nin haberine göre, Collective Wealth firmasının CEO’su ve eş kurucusu olan Yeminli Mali Müşavir Kamila Elliott bu sebeple kadınların daha fazla para konusu hakkında konuşması gerektiğini belirtiyor.

Elliott konuyla ilgili verdiği demeçte birçok kadının çocukları, aileleri veya diğer sevdikleri nedeniyle işgücünden çıkmaya eğilimli olduğunu belirtiyor. İşgücünden herhangi bir dönem için ayrılmaksa kadınların finansal güvenliğini ve emekliliklerini tehdit ediyor.

YMM bir finansal danışmanla çalışmanın kadınları zorlu zamanları planlama konusunda destekleyebileceğini söyledi.

Elliott, "Kadınların kendilerini güçlü hissetmelerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Güçlü hissetmenin önemli bir kısmı da finansal kaynaklara ve finansal istikrara sahip olmaktır" dedi.

ABD Yeminli Mali Müşavirler Starndarlar Odası’na başkanlık eden ilk siyahi kadın olma geçmişi de bulunan Elliott, finans sektörünün kadınları genç yaşlardan başlayarak “finans, bütçeleme ve yatırımı eğlenceli hale getirme” konusunda eğitmeye çalıştığını söyledi.

Ancak Elliot yine de her yaştan kadınların çeşitli stratejiler kullanarak finansal hayatlarının kontrolünü eline geçirebileceğini belirtiyor. Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Elliott'un sözünü ettiği üç strateji ise şöyle:  

1. Maaşınızı müzakere edin

Araştırmalar, kadınların daha düşük kazançlara sahip olmalarına neden olan bir cinsiyete dayalı ücret farkına maruz kaldığını gösteriyor. Elliott bu sebepten kadınların emeklilik ve diğer hedefler için erkeklere göre daha az tasarruf edebileceğini belirtiyor.

YMM kadınların özellikle yeni bir pozisyonda başladıklarında ücretlerini müzakere ederek bu cinsiyet farkını en aza indirebileceklerini söyledi.

Bazı şirketlerin uyguladığı şeffaf ücret uygulamaları ise çalışanlara pozisyonları konusunda daha şeffaf bir ortam sağlayabilir ve söz konusu uygulamalar kadınların lehine çalışabilir.

2. Yatırıma öncelik verin

Elliott'a göre, kadınlar birkaç nedenden dolayı paralarını yatırıma yönlendirmekten kaçınıyor olabilir. Yatırım yapmanın aşırı karmaşık olduğunu hissedebilirler veya yatırım yapacak fonlara sahip olmayabilirler.

Finans uzmanı yine de yatırım yapan kadınların aslında erkeklerden daha iyi performans gösterme eğiliminde olduklarını söyledi. 2021 tarihli Fidelity Investment çalışması 5,2 milyon hesap üzerinden yaptığı analizde kadınların yatırımlarından erkeklere göre 40 baz puan daha yüksek başarı elde ettiğini ortaya koydu.

Elliott bugün piyasalarda görülen yüksek volatilitenin özellikle 10 ila 30 yıl sonra emekli olacak bireyler için fırsat olabileceğine dikkat çekti. YMM bugün yatırıma başlayanların iniş çıkışları atlatabilmek için yeterli zamana sahip olabileceğini söyledi.

Finans uzmanı ortalama piyasa getirilerinin zaman içerisinde anlamlı ilerlemeler kaydedebileceğini de sözlerine ekledi.

3. ‘Finansal özgürlük hesabı’ edinin

Kadınlar güçlü hissedebilmek için finansal kaynaklara ve finansal istikrara ihtiyaç duyuyorlar. Bu aynı zamanda kritik zamanlar için acil durum fonuna ihtiyaç anlamına geliyor. Söz konusu fonun üç ila altı aylık harcamaları karşılayabilecek likit bir varlık olması gerekiyor.

Elliott bunun da ötesinde çalıştığı müşterilerden ‘finansal özgürlük hesabı’ oluşturmalarını da istiyor. Bu hesap bir ilişkide, meslekte veya zorlu bir durumda sıkışmış hisseden kadınlar için kurtarıcı bir kaynak olarak düşünülebilir.

Elliott, finansal özgürlük hesabı konusunda “Kadınlara kendi şartlarında yaşama, yapmak istediklerini yapabilme özgürlüğü veriyor. Kendileri ve aileleri için doğru kararlar vermeleri konusunda onları güçlendiriyor” açıklamasında bulundu.

Uzaktan çalışma tartışmasında kim haklı? Citigroup mu JPMorgan mı?

 

Yönetim kurullarında kadın yönetici sayısı artıyor

 

Avrupa'da kriz büyüyor: İşte sektörlere göre işten çıkarmalar...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)