BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisProfesyonel hayatta görünür olmanın 3 adımı----

Profesyonel hayatta görünür olmanın 3 adımı

Profesyonel hayatta görünür olmanın 3 adımı
03 Ağustos 2023 - 17:56 www.finansgundem.com

İş dünyasında çalıştığının karşılığını alamamak en çok görülen şikayetlerden biridir. Ancak Forbes’un haberine göre çalışanların işlerini göstermesi için daha fazlasını yapması gerekiyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hak ettiğiniz kariyer fırsatını ve terfileri elde etmek söz konusu olduğunda güçlü bir iş ahlakına sahip olmak yeterli gelmeyebilir.

Kariyer gelişiminiz üzerinde önemli etkiye sahip olan şirket yöneticileri, işe alım uzmanları veya patronlarınız genellikle birçok farklı sorumlulukla boğulurlar. Çalışanlar stratejik olarak etki alanını artırmadığı sürece sıkı çalışmak çok büyük bir fark getirmeyebilir.

Forbes’un haberinde profesyonel hayatta görünürlüğün önemine dikkat çekiliyor. Zira gerçekten de başarılarınızı veya değerinizi hiç kimse bilmiyorsa bu başarılar üzerinden ödüllendirilmeniz de mümkün olmayabilir.

Haberde görünürlüğünüzü artırmanız için kullanabileceğiniz üç stratejiye işaret ediliyor. Bu adımları takip edenler iş yerlerinde değerlerini daha kolay fark ettirebilirler:

1. Yaptığınız işle övünün

Birçoğumuz başkalarına överken cömert davranırken kendi elde ettiğimiz başarıları kabul etmekten rahatsızlık duyarız. Forbes haberinde çalışanlara bir sonraki iş toplantısında iş arkadaşlarınızı övmek yerine kendi katkılarınızdan bahsetmenizi tavsiye ediyor.

Ancak bu eylemi yaparken de çalışmalarınızın kapsamını ve oluşturduğunuz katkıları tartışmaya hazır olmanız gerekiyor. En önemlisi bu katkıların işletmenizin iş öncelikleriyle ve hedefleriyle uyumlu olduğunun vurgulanması gerekiyor. Özellikle de uzaktan çalışanların patronların farkında bile olamayabileceği perde arkasında yaptığınız önemli katkılardan haberdar olması önemli.

Toplantıda spot ışıklarını üzerine çevirmek konusunda rahat hissetmeyenler içinse küçük adımlarla başlamak öneriliyor. Örneğin kendi katkılarınız hakkında konuşmak yerine güvenilir bir iş arkadaşınıza toplantı sırasında sizin sağladığınız katkılar hakkında sorular sormasını isteyebilirsiniz.

Kendini övme fikri korkutucu geliyor olabilir. Ancak şunu da unutmamak gerekiyor: Bir projede bir şeyler ters gittiğinde suçu üstlenmeniz veya hataları üzerinize almanız da gerekebilir. Bu nedenle projelerde işler iyi giderken bunun ödülünü almanız gereklidir.

2. Şirket içi ve şirket dışı ödüllere başvurun

Şirket içerisinde görünürlük sağlamanın bir diğer yolu da ödül başvurularında bulunmaktır. Forbes haberine göre şirketinizin yüksek performanslı çalışanları tanımasının yollarını keşfetmek için zaman harcayabilirsiniz. Yöneticinizden şirket içerisinde tanınmanız için sizi ödüllendirmesini isteyebilirsiniz.

Ödüller için başvurmaya hazırlanırken kat ettiğini mesafeyi izlemeyi ve yıl boyunca yaptığınız çalışmaları yansıtmayı alışkanlık haline getirin. Yaptığınız katkıların ayrıntılarının unutulması kolaydır. Bu nedenle işyerindeki başarılarınızı izlemek ve bu başarıları not almak için her iki haftada bir en az 30 dakika ayırmanız öneriliyor. Ödül başvuru tarihleri ve performans değerlendirme zamanı yaklaştığında ilerlemenizi düzenli olarak takip ettiğiniz için kendinize teşekkür edeceksiniz.

Şirket içi ödüllere başvurmanın yanı sıra meslek birlikleri, medya kanalları, mezunlar dernekleri ve mezun olduğunuz üniversitenin bölümleri tarafından dağıtılan ödüllere de başvurmak öneriliyor. Kazanacağınız olası bir ödülün haberini de yöneticilerinizle paylaşmayı unutmamanız gerekiyor. Bu sayede başarınız iş çevreniz tarafından da kabul edilebilir ve kademe artışı ihtimaliniz artabilir.

3. Başkalarına iş öğreterek uzmanlığınızı görünür kılın

Bazı işverenler tecrübeli çalışanlarına seminerlerde liderlik edebilme fırsatları sunarlar. Bu fırsatlar sizin için de geçerliyse belirli bir beceri ve konu hakkında 30 ila 60 dakikalık seminerler vermek için gönüllü olun.

Forbes’un haberine göre kısa seminerlerde eğitim vermek uzmanlığınıza daha fazla dikkat çekilmesini sağlayacak ve başkalarına eğitim verme konusunda istekli olduğunuzu gösterecek. Bu durum performanslarınızın incelenmesi veya bir zam istemeniz sırasında ortaya koyabileceğiniz bir başka gerekçe olabilir.

Şirketinizde bu tür bir program yoksa söz konusu fikri yöneticilerinize sunmak da iyi bir strateji olabilir. Bu tür gayri resmi toplantılarla şirketler için harici konuşmacılara veya eğitmenlere para harcamak zorunda kalmadan çalışanlarını geliştirme imkanı sağlar. Bu tür bir seminer programı başlatırsanız iş arkadaşlarınız arasında görünürlüğünüz de artacaktır.

Ayrıca sektör etkinliklerindeki panellerde konuşarak, konferanslarda atölye çalışmalarına öncülük ederek, LinkedIn’de çalışmalarınız hakkında paylaşımda bulunarak, üniversite sınıflarında konuk olarak konuşarak veya öğrencilere yarı zamanlı yardımcı eğitmen olarak ders vererek uzmanlığınızı daha geniş bir kitleyle paylaşabilirsiniz.

Uzmanlık alanınızda eğitim vermek sadece görünürlüğünüzü artırmakla da kalmaz. Dışarıdaki insanlara eğitim vermek alanınızda uzman bir kişi olarak kendine güveninizi de artıracaktır. Aynı zamanda uzmanlık alanınızı genişletmek için fırsatlar da sağlayacaktır. Öğrenciler ve iş arkadaşlarınız tarafından sorulacak sorular sizi yaptığınız işle ilgili daha eleştirel düşünmeye zorlayacaktır.

İş hayatında gençlerin tercihi hibrit çalışma modeli

 

İş başvurularında herkesin atladığı kritik adım

 

Z kuşağının şartları yöneticileri şoke ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)