BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeskov: Kırım Köprüsü'ne saldırının arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz----

Peskov: Kırım Köprüsü'ne saldırının arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz

Peskov: Kırım Köprüsü'ne saldırının arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz
17 Temmuz 2023 - 14:26 www.finansgundem.com

Kremlin Sözcüsü Peskov, Kırım Köprüsü'ne yapılan saldırının arkasında kimlerin olduğunu bildiklerini ifade ederek, “Kuzey Atlantik İttifakı'ndan ve Washington'dan Kiev'e sürekli olarak ne kadar bilgi geldiğini çok iyi biliyoruz.” dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kırım Köprüsü'ne yapılan saldırıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin, Rus istihbaratı FSB ve diğer yetkililerden köprüye yapılan “terör saldırısı” ile ilgili rapor aldığını aktaran Peskov, Putin’in akşam saatlerinde köprüdeki durumla ilgili olarak yetkililer ile olay yerine bağlanarak çevrim içi toplantı yapacağı bilgisini paylaştı.

Dmitriy Peskov, Putin’in, Kırım’a giden araçlara ve vatandaşlara yardım edilmesini istediğini ve köprünün tamir edilmesi talimatı verdiğini kaydetti.

''HEPSİ KİEV REJİMİNİN İŞİ''

Rusya’da ilgili tüm kurumların, Ukrayna tarafından Rusya’nın bölgelerine yaptığı terör saldırılarına karşı koymak için çalıştığını vurgulayan Peskov, “Bugün Kiev rejimi, bir kız çocuğunun annesi ve babası olan genç bir aileyi öldürdü. Kız, Kırım Köprüsü'nde yaralandı. Bunu herkesin duyması için konuşmalıyız. Bunların hepsi Kiev rejiminin işi. Hepimiz bu tür trajedilerin tekrarını önlemek için çalışacağız, uyanık kalacağız ve dikkatli olacağız.” diye konuştu.

Peskov, Kırım Köprüsü'nde ilave güvenlik önlemlerinin sürekli alındığını vurgulayarak, yarımadada şu anda turizm sezonu olduğunu, denetim noktalarında sıra oluştuğunu ancak güvenlik meselesinin önemli olduğunu belirtti.

''İLAVE ÖNLEMLER VE ÇALIŞMALAR GEREK''

Kırım Köprüsü'ne yapılan saldırının nedenini bildiklerine işaret eden Peskov, “Bu terör saldırısının arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Bu hepimizin daha fazla dikkatli olmamızı, ilave önlemler ve çalışmalar yapmamızı gerektiriyor.” ifadesini kullandı.

Saldırıya nasıl bir yanıt verileceğine ilişkin soruyu cevapsız bırakan Peskov, Rusya'nın ABD ve Avrupa devletlerinden bilgi desteği aldığını söyledi.

Sözcü Peskov, "Kuzey Atlantik İttifakı'ndan ve Washington'dan Kiev'e sürekli olarak ne kadar bilgi geldiğini çok iyi biliyoruz, bu nedenle burada yanılsama yok." ifadesini kullandı.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kırım Köprüsü'nün sivil bir altyapı olduğu belirtilerek, yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kırım Köprüsü'ne gece Ukrayna’ya ait 2 insansız deniz aracıyla saldırı yapıldığı hatırlatıldı.

Kiev tarafından olayın, Ukrayna Deniz Kuvvetleri ve Ukrayna Güvenlik Servisinin ortak operasyonunun sonucu olduğunun ifade edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Faillerin tespit edileceğine ve adaletten kaçamayacağına inancımız tamdır. Köprüye saldıran insansız deniz araçlarının Batı menşeili olduğu ve Batılı ülkelerin bu operasyonu planlama, destekleme ve yürütmedeki rolü ortaya çıkarsa bu, onların Kiev rejiminin terör faaliyetlerindeki suç ortaklığını teyit edecektir."

Kırım Köprüsü'ndeki otoyolda terör saldırısı sonucu oluşan hasarın en kısa sürede onarılacağı vurgulanan açıklamada, yarımada ile ulaşım bağlantılarını kesmeye ve "Kırım'ı Rusya'nın geri kalanından ayırmaya yönelik tüm girişimlerin" imkansız olduğu değerlendirmesine yer verildi.

Açıklamada, "Rusya Dışişleri Bakanlığı, tamamen sivil bir yapı olan Kırım Köprüsü'ne yönelik terör saldırısını şiddetle kınıyor. Uluslararası toplumun yanı sıra ilgili çok taraflı yapıların ilkelere bağlı kalacağını ve Ukrayna makamlarının bu suçu hakkında uygun değerlendirme yapacağını umuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

RUSYA SORUŞTURMA KOMİTESİ: BU BİR TERÖR EYLEMİ

Rusya Soruşturma Komitesi (SLEDCOM) tarafından yapılan açıklamada, “Elde edilen bilgilere göre 16-17 Temmuz gecesi Ukrayna özel servisleri tarafından gerçekleştirilen bir terör eylemi sonucunda Kerç Köprüsü'nün bir bölümü hasar gördü.

İki sivil hayatını kaybetti (köprü üzerinde bir arabada seyahat eden bir erkek ve bir kadın), küçük kızları yaralandı. Gerekli incelemeler başlatıldı. Soruşturma, Ukrayna özel servisleri ve silahlı oluşumları arasından bu suçun organizasyonu ve icrasında yer alan kişileri tespit edecek” denildi.

Kırım Köprüsü'nde acil durum: Araç trafiğine kapatıldı

 

Kırım'da Rusya’ya ait askeri helikopter düştü, 2 asker öldü

 

Rusya'nın en büyük korkusu: Ukrayna'nın 12 maddelik 'Kırım' planı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)