BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKırım Köprüsü'nde acil durum: Araç trafiğine kapatıldı----

Kırım Köprüsü'nde acil durum: Araç trafiğine kapatıldı

Kırım Köprüsü'nde acil durum: Araç trafiğine kapatıldı
17 Temmuz 2023 - 09:37 www.finansgundem.com

Kırım Köprüsü “acil durum” nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Yerel kaynaklarda yer alan bilgilere göre köprüde bir patlama yaşandı bir çift yaşamını yitirdi, çocukları ise yaralandı.

Rusya’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım’ın Sözde Valisi Sergey Aksenov, yaptığı yazılı açıklamada, Kırım Köprüsü’nde detaylarına yer verilmeyen acil bir durumun yaşandığını ifade etti.

Söz konusu acil durum nedeniyle köprünün araç trafiğine kapatıldığını belirten Aksenov, “Güvenlik ve ilgili birimler çalışmalar yürütüyor.” ifadesini kullandı.

Rus sosyal medyasında çıkan bazı görüntülerde, köprüden dumanların yükseldiği görülüyor.

Basında çıkan bazı haberlerde de Ukrayna ordusunun gece saatlerinde köprüye füze saldırısı gerçekleştirildiği bildiriliyor.

Belgorod Valisi Vyachesav Gladkov, "Belgorod plakalı hasar görmüş aracın videosunu hepimiz gördük. Elimizdeki bilgilere göre bir kız çocuğu yaralandı ama en zor şey ise anne ve babasının ölmüş olması." dedi.

Köprüde Kasım 2022’de yaşanan patlama nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetmişti.

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Sözcüsü Artem Dehtyarenko, yerel basına yaptığı açıklamada, Kırım Köprüsü'ne ilişkin saldırıyı değerlendirerek, "Ukrayna Güvenlik Servisinin, saldırı organizasyonuyla ilgili tüm ayrıntıları, zaferimizden sonra kesinlikle açıklayacağını bildirmek isteriz. Bu arada Putin rejiminin sembollerinden birinin bir kez daha askeri yüke dayanamadığını ilgiyle izliyoruz.” ifadelerini kullandı.

SBU Başkanı Vasiliy Malyuk’un, “uluslararası hukuk normlarının, operasyonel analizler ve savaş geleneklerinin düşmanın lojistik yollarını kesmeyi mümkün kıldığı” sözlerine atıfta bulunan Dehtyarenko, Kırım Köprüsü'nün şu anda Rus ordusu için askeri malzeme taşıma koridorlarından biri olduğunu kaydetti.

Radev: Ukrayna savaşı sürdürmek istiyor, faturayı AB ödüyor

 

Ukrayna, 1 milyar 500 milyon euronun üzerinde askeri yardım alacak

 

Kırım'da Rusya’ya ait askeri helikopter düştü, 2 asker öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)