BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPazarlık sürüyor, her an bitebilir----

Pazarlık sürüyor, her an bitebilir

Pazarlık sürüyor, her an bitebilir
09 Aralık 2013 - 12:23 www.finansgundem.com

Ferit Şahenk Garanti’deki çoğunluk hissesini devretmek, İspanyol ortağı BBVA da almak istiyor. Bir yabancı bankacıya göre, iş bitmek üzere

Doğuş Grubu patronu Ferit Şahenk, Garanti’deki hisselerini bankanın İspanyol ortağına satacak mı? Bugün kadar heyecan yaratan ama bir türlü gerçekleşmeyen bu satış için yeni bir heyecan dalgası daha yaşandı. Ekonomist Dergisi, kulislerde konuşulanları kaleme aldı…
“Önceki hafta finans piyasalarında, özellikle de İstanbul’da, Garanti Bankası’nın İspanyol ortağı BBVA heyecanı vardı. Kimi iddialara göre Doğuş Grubu’nun çoğunluk hisse devrinin eli kulağındaydı. Ancak beklenen haber gelmediği gibi araştırmalarımız da bu iddiaları doğrulamadı.  Bunun üzerine heyecana neden olan iddiaların kaynağını araştırdık.
İspanyol devinin yönetim kurulu toplantısını Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk’in konukları olarak İstanbul’da yapmasının bu heyecanı yaratan birinci etken olduğunu ifade edelim. Edindiğimiz bilgiye göre her yıl yönetim kurulunun bir toplantısını banka sahibi oldukları bir ülkede yapan BBVA yönetiminin bu yılki tercihi İstanbul’du. Geçen yılki toplantının ise Meksika’da yapıldığını öğrendik.
Yönetim Kurulu toplantısının İstanbul’da yapılması, “Hisse devri gerçekleşecek, açıklama yapılacak” değerlendirmelerine yol açtı. Ancak beklenen açıklama gelmedi.
Heyecan yaratan ikinci etken de, BBVA yönetiminin rutin BDDK ziyaretinin yanı sıra Başbakan Erdoğan’ı da ziyaret etmesiydi. Bu ziyaret te banka hisselerinin alındığına dair iddiaları, “Bu iş bitti” noktasına getirdi. Ancak heyecana rağmen beklenen hisse satım alım açıklaması gelmedi.
Daha önce yazdığımız gibi, İspanyol kuruluşun opsiyon sürecinden önce çoğunluk hisseyi alma isteği var. Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk’in de 2016’yı beklemeden hisse devrine sıcak baktığı biliniyor. Geriye, devredilecek hisse oranı ve değeri üzerine anlaşmak kalıyor. Fakat başta Şahenk olmak üzere, üst yönetim bu konudaki sorulara hiçbir şekilde yanıt vermiyor.
Yabancı bir yatırım bankasının yöneticisi,  var olan durumu şöyle değerlendiriyor: “Tarafların istekleri buluşuyor. İspanyollar almak, Doğuş Grubu da satmak istiyor. Fakat hisse oranının ne olacağı ve değer konusunda henüz anlaşabilmiş değiller. Pazarlıklar devam ediyor ve herhangi bir anda açıklama gelebilir. Tabii yönetim kurulunda sayısal çoğunluk İspanyollara geçeceğinden çağrı zorunluluğu, ödeme şeklinin ne olacağı da çok önemli. Bu ayrıntılara dikkat edilmeli.”
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)