BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPara çekecek bankamatik kalmadı----

Para çekecek bankamatik kalmadı

Para çekecek bankamatik kalmadı
10 Ekim 2014 - 14:45 www.finansgundem.com

Güneydoğu'da yaşanan olaylarda en büyük zararı banka şubeleri ve bankamatikler gördü

Güneydoğu'da yaşanan ve 35 kişinin ölümüne neden olan olaylar bölge ekonomisine de büyük zarar veriyor. Yakılan belediye binaları, kamuya ait araçlar, okullar ve iş makinalarının yanında esnaf da çok ciddi bir mağduriyet yaşıyor. En ağır olayların yaşandığı Diyarbakır'da 600'e yakın özel işyerinin zarar gördüğü tahmin edilirken, kentte sağlam bankamatik bile kalmadı. Ayrıca yaşanan olayların Diyarbakır'a gelecek yatırımları engellemesinden de endişe ediliyor.

Güneydoğu ağırlıklı olmak üzere Türkiye genelinde yapılan Kobani protestolarının faturası çok ağır oldu. 35 kişinin hayatını kaybettiği, 2 polisin şehit olduğu ve yüzlerce kişinin yaralandığı olayların ekonomik faturası da büyüyor. Her gün ajanslara yakılıp yıkılan işyerlerinin, yağmalanan marketlerin, büyük zarar verilen bankaların fotoğrafları düşerken, zararın boyutları da netleşmeye başladı.

BANKAMATİK KALMADI

Güneydoğu'da yaşanan olaylar en çok Diyarbakır'ı vurdu. Bölgedeki son durumu anlamak için konuştuğumuz Diyarbakır'daki işadamları isimlerini vermekten kaçınırken, durumun çok kırılgan olduğuna işaret etti.

Yaşanan olaylarda en büyük zararı banka şubeleri ve bankamatikler gördü

Kamu binaları hariç tutularak bakıldığında özel teşebbüse ait 150 civarında işyerinin tahrip edildiğini belirten bir kaynak, "Bu beyan edilen rakam. Ancak çoğunluk bu tip zararları beyan etmekten kaçınıyor ve sineye çekiyor. Bizim tahminimiz 600 civarında işyerinin tahrip edildiği. Sadece bu işyerlerindeki hasarın 2 milyon liraya yaklaştığını tahmin ediyoruz. Bunun haricinde neredeyse tüm banka şubelerine ve 100'de fazla bankamatiğe saldırı oldu. Bu taraftaki hasar çok daha büyük. Şehirde çalışan bankamatik kalmadı."

 

LÜKS SEMTLERE DE SIÇRADI

Eskiden Diyarbakır'daki olayların sadece belirli semtlerde kaldığını ve şehir geneline yayılmadığını belirten bir işadamı, "Ancak bu kez durum çok farklı oldu. Eskiden Diclekent, Ofis gibi semtlerdekiler olayları televizyondan öğrenirken şimdi herkes müdahil oldu, olaylar yüksek gelir grubunun yaşadığı yerlere de sıçradı. Gençlerden oluşan kitle çok öfkeli. Sadece Kobani değil, zenginliği simgeleyen işyerler ve mağazalar da hedef oldu. Daha önce kontrol altında tutulabilen bir tepki varken şimdi kör bir şiddet hakim oldu" diye konuştu.

MARKAYA DA ZARAR VERİYOR

Öte yandan yaşanan olaylar Diyarbakır markasına da büyük zarar verdi. Diyarbakır'ın özellikle son 10 yıldır ciddi bir marka oluşturma çabasının olduğuna ve bu konuda önemli çalışmalar yapıldığına işaret eden işadamları, "Maalesef yaşananlar bu çabaları büyük oranda tahrip etti. Biz eskiden 'gelin yatırım yapın, burada potansiyel çok yüksek' derken, şimdi Diyarbakır'ı geriye attı. Kendi açınızdan bakın, yatırımcısınız ve bir anda kendinizi çatışmanın içinde buluyorsunuz. Burada yatırım açısından ciddi bir geri çekilme olacağı kesin. Ne kadar süreceği ise olayların seyrine bağlı" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)