BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPandemi finansal danışmanlığın dönüşümünü hızlandırdı----

Pandemi finansal danışmanlığın dönüşümünü hızlandırdı

Pandemi finansal danışmanlığın dönüşümünü hızlandırdı
26 Ocak 2021 - 17:48 www.finansgundem.com

Finansal danışmanlık alanındaki dönüşüm, pandemi sürecinde hız kazandı. Pandeminin finansal danışmanlık üzerindeki etkisi ne oldu?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi hayatımızın neredeyse her alanını etkiledi. Ancak en büyük etkiyi kişisel ilişkilerimiz gördü. Gerekli olmayan bazı ilişkiler yok olurken, gerçekten önemli olan ilişkiler, eskisinden çok daha güçlü hale geldi.

Pandemi öncesinde, finans profesyonellerinin yakın zaman içinde ortadan kaybolacağı yönünde söylentiler duyuluyordu. Bunun nedeni ise yapay zekanın yaygınlaşması ve pasif endeks yatırımlarının düşük maliyetleri olarak gösteriliyordu. Ancak pandeminin yarattığı yıkım ve endişe, profesyonel ve kişisel finansal danışmanlığın yerini hiçbir şeyin alamayacağını gösterdi.

Danışmanlar ve müşteriler arasındaki ilişki pandemi öncesinde de işbirliğine dayalı daha kişisel ilişkilere dönüşmeye başlamıştı. Korona virüs pandemisinin ortaya çıkışından bu yana bu trendler yoğunlaştı. Dahası, yapay zeka gibi teknolojilerin sağladığı imkanların, bir finans profesyoneli ile birlikte çalışması halinde daha etkili olabileceği görüldü.

Finans profesyonelleri ve danışanlarının bu değişen ortamda gelişme gösterebilmesi için, varlık yönetimi şirketlerinin, finansal danışmanları destekleyecek araçlara, platformlara ve eğitime yatırımı sürekli hale getirmesi gerekiyor.

Finansal danışmanlık demokratikleşmeli

Sektörde birçok hizmete erişimde ücret düşüş göstermiş olsa da, yatırımcıların hedeflerine ulaşmaları için kişisel olarak tasarlanan hizmetlere erişimde aynı değişim görülmedi. Aynı zamanda birçok müşterinin finansal ihtiyaçları son yıllarda çok daha karmaşık hale gelirken, müşterilere farklı stratejilerle farklı varlık dağılımlarına imkan tanıyan platformlara erişim, genellikle öz varlığı yüksek olan müşterilere sunuldu.

Forbes’un haberine göre, finansal danışmanlık mesleğinde, yeni hesap türlerini sunarken, inovasyon konusunda bir eksiklik hissedilmiyor. Ancak aynı özeni, bazı hesapları yalnızca en yüksek varlığa sahip müşterilere sunan yüksek yatırım minimumları gibi bariyerleri ortadan kaldıracak yöntemler bulma konusunda da göstermeliyiz.

Bu şekilde finansal danışmanlık demokratikleşebilir ve Finans profesyonellerine, müşterilerinin ihtiyaçlarına karşılık vermek için çok daha fazla kişiselleştirilebilir çözüm sunabilir.

Siber güvenlik önlemleri artmalı

Uzaktan çalışan finans profesyonellerinin sayısı artış göstermeye devam ederken ve ağlar çok daha fazla cihaza yayılırken, siber tahditlerin de kapsamı genişliyor. 

Küçük yatırımcıların, finans profesyonelleriyle paylaştıkları finansal, sağlıkla ilgili ya da diğer bilgilerin, siber suçlulara ulaşmayacağından emin olması gerekiyor.

Finans profesyonellerini destekleyen şirketlerin, hassas müşteri verilerini korumak için her önlemi alması büyük önem taşıyor. Güvenli, bulut (cloud) temelli yedekleme sistemleri, güvenlik ve platform denetimi ve kimlik doğrulama yöntemleri gibi araçlar, müşterilerin endişelerini azaltarak, oldukça önemli olan güven bağının oluşmasına katkı sağlayabilir.

Kısmen korona virüs pandemisi nedeniyle, süregelen birçok trend hızlandı ve finans profesyonelleri ile müşterileri arasındaki ilişkide devam eden dönüşümler ortaya çıktı. Ancak bu değişimler, finans profesyonelleri ve müşterilerinin hayatlarında oynadıkları önemli rolle her zamankinden daha fazla ilişki içinde.

JP Morgan ofise geri dönmek istiyor

 

Ödemelerde biyometrik kimlik doğrulama dönemi

 

Bankalara Fitch’ten kötü haber

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)