BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJP Morgan ofise geri dönmek istiyor----

JP Morgan ofise geri dönmek istiyor

JP Morgan ofise geri dönmek istiyor
26 Ocak 2021 - 16:55 www.finansgundem.com

JP Morgan Varlık Yönetimi Birimi ofis çalışmalarının eksikliğini hissediyor. Firmanın Avrupa CEO’sundan yapılan açıklamada insanların algoritmalarla yönetilemeyeceğine vurgu yapıldı



FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ.

Fon yönetimi alanındaki birçok kuruluş gibi JP Morgan da geçtiğimiz yıl korona virüs döneminde süreç yönetimlerini ve sistemlerini hızlı bir şekilde dev çaptaki evde çalışma uygulamalarıyla başa çıkacak biçimde geliştirdi.

Financial News’in haberine göre JP Morgan’ın Avrupa Varlık Yönetimi Birimi Başkanı Patrick Thomson konuyla ilgili yaptığı açıklamada Mart ayında bu sürecin çok hızlı gerçekleştiğini belirtiyor. Thomson, “Bu yıllardır teknolojiye yaptığımız yatırımların bir sonucu. Kriz öncesinde ticaretimizin %19’unu elektronik olarak gerçekleştiriyorduk ve bunu hızlı bir şekilde %99’a çıkardık. Mart ayında ticari hacim dört katına çıktı ve hata oranımız düşük kaldı. Bu uzaktan yönetim için finansal kapasite konusunda oldukça önemli bir gösterge” açıklamasında bulundu.

JP Morgan Varlık Yönetimi Birimi, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da (EMEA) kabaca 700 milyar dolarlık varlığı yönetiyor ve ana şirket olarak dev bir ABD bankasının arkasında olmasının faydalarını görüyor.

JP Morgan Varlık Yönetimi Küresel Başkanı George Gatch yakın zamanda gazetecilere yaptığı açıklamada birimin teknoloji yatırımlarına 400 milyon dolar harcadığını belirtmişti. Söz konusu miktar diğer fon yönetim şirketlerinin teknoloji harcamalarını gölgede bırakıyor. JP Morgan Chase ise teknolojiye 11 milyar dolarlık yatırım yaparak Wall Street bankaları arasında en çok teknoloji yatırımı yapan banka olma özelliği taşıyor.

Teknoloji yatırımları JP Morgan Varlık Yönetimi şirketi personellerinin salgın sırasında ofisten uzakta çalışmasını mümkün kıldı. Ancak Thomson bunun kalıcı olmamasını umduğunu belirtiyor. Üst düzey yönetici açıklamasında Eylül ayında çalışanlarının %30’unun ofise geri döndüğünü belirtti.

Thomson, “Ben ofiste çalışma uygulamasının öldüğünü düşünenlerle aynı kampta değilim. Ofiste bulunmanın yenilik ve fikirlerin çarpılması gibi bazı önemli verimlilikleri vardır. 1995 yılında ordudan ayrıldıktan sonra JP Morgan’a başladığımda çevremdekileri dinleyerek ve öğrenerek şirket kültürünü özümsemeyi idrak ettim. İşleri Zoom üzerinden yapmak çok zor. Özellikle de yeni çalışanlara şirket kültürünü vermek için çalışıldığında… Bizimle başlayan ve henüz gerçekten tanışmadığımız yeni mezun çalışanlarımız var” dedi.

Varlık yönetimi biriminin bölgesel CEO’su olan Thomson’un işi birçoklarına göre daha zor. Üst düzey yönetici EMEA bölgesine yayılmış 1700’e yakın personelden sorumlu. Şirket kültürü de liderlik yaklaşımının büyük bir parçasını oluşturuyor.

Thomson evde çalışmayla ilgili açıklamalarında, “Bazı çalışanların sorun yaşadığının farkındayım. Çok zor kişisel sorunlarla karşı kaşıya kalabilirler ve uzaktan çalışmanın keyif verici yanları birçok insan için daha sınırlı” dedi.

Beş çocuk babası olan Thomson finans dünyasına girmeden önce ordu geçmişi olmasının Kovid krizi sırasında çok faydası olduğunu da dile getirdi.

Thomson, “Ordu size esneklik konusunda çok fazla şey öğretir. Ancak hepimiz bu teknikleri öğrenmek zorunda kaldık ve zamanımın büyük çoğunluğunu çalışanlarla görüşmeye ayırdım. Bir lider olarak kriz dönemlerinde daha görünür olmalı ve bazı sorunları olan insanların size ulaşabilmesini sağlamalısınız. İnsanlarla çalıştığınızı hatırlarsınız ve bu algoritmalarla gerçekleştirilemez” açıklamasında bulundu.

 

Bankalara Fitch’ten kötü haber

 

Çalışanlar artık ofise dönmek istemiyor

 

Bankacılar yıl sonuna kadar ofislerine dönecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)