BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisOrta düzey yöneticiler diken üstünde----

Orta düzey yöneticiler diken üstünde

Orta düzey yöneticiler diken üstünde
05 Mart 2024 - 17:45 www.finansgundem.com

İş dünyasının belki de güveni en düşük kesimini orta düzey yöneticiler oluşturuyor. İşini kaybetme korkusu en çok bu kesimde görülüyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapılan araştırmalar, orta düzey yöneticilerin iş hayatında şimdiye kadarki en özgüvensiz ve işini kaybetmekten korkan kesim olduğunu ortaya koyuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, orta düzey yöneticiler, üstlendikleri rolün yoğunluğundan kurtulmanın birkaç ay sürebileceğini ifade ediyor.

Çalışan güveni rekor seviyede düşük

Fortune’dan Alex Tanzi'nin haberine göre, orta düzey yöneticiler arasındaki güven, Şubat ayında şimdiye kadarki en kötü seviyesine geriledi ve ABD'deki çalışan güveni endeksinin rekor düşük seviyeye gerilemesine neden oldu.

Glassdoor ekonomisti Daniel Zhao, yayınladığı raporda, “Orta düzey yöneticiler daha azıyla daha fazlasını yapma baskısı altında” diyor. Glassdoor Çalışan Güven Endeksi, grubun güveninin, geçen ay son yedi yılın en düşük seviyesine düşen giriş seviyesi çalışanlarınkine benzer olduğunu gösteriyor. Gerileme tüm kademelerde kendini gösteriyor; tüm kademelerde çalışanların güveni yüzde 45,1'e gerileyerek 2016'nın en düşük seviyesine geriledi.

Orta düzey yöneticilerin hem daha fazla kıdemsiz çalışanı yönlendirmesi hem de üst kademelere cevap vermesi gerekiyor; bu da pozisyonu kurumsal merdivende tükenmişliğe benzersiz bir şekilde yatkın hale getiriyor. Meta Platforms ve Alphabet gibi teknoloji firmaları geçen yıl işten çıkarmalar için öncelikli olarak bu pozisyonlara yönelirken United Parcel Service, yeni bir sendika sözleşmesi nedeniyle artan iş gücü maliyetlerini dengelemeye yardımcı olmak için 2024'e 12.000 yönetici pozisyonunu işten çıkarma planıyla başladı.

Üretkenlik ve verimlilik

Şirketler işten çıkarmaları duyururken üretkenlik ve verimlilikle ilgili benzer temalara değiniyor. Bazı büyük teknoloji firmalarında bu, altınızda kaç kişinin çalıştığına göre ölçülebiliyor ve bu da fazladan işe alım için bir teşvik sağlıyor.

Bunu yapan şirketler giderek daha fazla personeli işten çıkarma yoluna gidiyor ve bununla birlikte işe dair güveni ve bağlılığı da aşağı çekiyor. Rapor, Glassdoor'un teknoloji çalışanlarının yanıtlarında, işten çıkarmalara ilişkin ifadelerin Şubat ayında iki yıl öncesine göre dört kattan fazla arttığını, medya çalışanları arasında ise üç kattan fazla arttığını gösteriyor.

Zhao, bu alanlardaki bazı yüksek profilli işten çıkarmalar nedeniyle, işten çıkarmalardan sağ kurtulan çalışanların ‘işverenlerinin beklentileri noktasında giderek daha kötümser hale geldiklerini’ söylüyor.

Üst düzey yöneticiler ‘yetenek’ten muzdarip

 

Yöneticiler ve çalışanlar arasındaki yaş farkı verimliliği düşürüyor

 

Yöneticiler geleceği yapay zekâda gördü

 

Citigroup 300'den fazla üst düzey yöneticisini işten çıkardı

 

Z ve Y kuşağının üretkenlikleri patronları tarafından eziliyor

 

Patronlar ve çalışanlar arasında iş-yaşam dengesi krizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)