BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPatronlar ve çalışanlar arasında iş-yaşam dengesi krizi----

Patronlar ve çalışanlar arasında iş-yaşam dengesi krizi

Patronlar ve çalışanlar arasında iş-yaşam dengesi krizi
25 Ocak 2024 - 18:31 www.finansgundem.com

Hibrit çalışmanın verimliliği azalttığı eleştirilerinin ardından patronlar ofise dönülmesi konusunda baskılarını artırıyor. Çalışanlarsa tam zamanlı ofise dönmeyi pazarlık konusu haline getirmemeye kararlı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçen yılın sonunda, Wayfair CEO'su Niraj Shah'ın 2024'e girerken çalışanları için net bir mesajı yayınladı: "Kazanmak çok çalışmayı gerektirir."

Shah çalışanlarına gönderdiği e-postada, “Uzun saatler çalışmak, duyarlı olmak, iş ve yaşamı harmanlamak uzak durulması gerekecek bir şey değildir. Tembelliğin başarı ile ödüllendirildiği bir tarih yok” ifadelerini kullandı.

Mobilya perakendecisi yakın zamanda toplu işten çıkarma gerçekleştireceğini duyurdu. Firma iç pazarda baskı altında kaldığından kârlılığa geri dönmek için agresif bir biçimde çalışıyor. CNBC’nin haberine göre bir Wayfair sözcüsü CEO’nun mesajlarına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Sözcü, “Niraj notunda, Wayfair'in başarısına katkıda bulunan bazı değerleri pekiştirdi. Bunun için statükoyu sorgulamak, uygun maliyetli kalmak ve sonuca ulaşmak için birlikte çalışmak gibi mesajlar paylaştı” ifadelerine yer verdi.

Ancak habere göre çalışanlarınsa artık farklı öncelikleri var ve bunların arasında ofiste daha fazla zaman geçirmek gibi bir öncelik bulunmuyor.

Randstad’ın dünya çapında 27 bin çalışanla gerçekleştirdiği Workmonitor anketine göre çalışanların %56’sı kendilerini hırslı olarak tanımlarken %47’si ise kariyerlerinde ilerleme konusuna hiç odaklanmadıklarını açıkladı.

Rapora göre çalışanlar iş-yaşam dengesini, esnek çalışma saatlerini ve ruh sağlığı desteklerini daha önemli bileşenler olarak görüyor.

Hibrit çalışmaktan vazgeçmek yerine istifa ediyorlar

Araştırmalara göre çalışanlar halihazırda olduğundan daha az ofiste zaman geçirmek istiyor. Kovid pandemisinden bu yana, önemli sayıda çalışan, en azından bazı dönemlerde uzaktan çalışabildikleri bir çalışma düzenine geçti veya hayatlarını buna göre değiştirdi.

Randstad anketine göre çalışanların %37'si bu noktadan sonra işverenleri ofiste daha fazla zaman geçirmelerini istemeleri halinde işlerini bırakmayı düşünüyor ve %39'u da evden çalışmanın pazarlık konusu olmadığını söylüyor.

Randstad'ın CEO'su Sander van't Noordende, "Pandemi sırasında hibrit çalışmaya geçişte büyük bir hızlanma gördük ve insanlar bundan vazgeçmek istemiyor" dedi.

Yine de bazı işverenler ofise dönüşü zorunlu tutmaya devam ediyor.

Amazon, Disney, Goldman Sachs, Microsoft ve Walmart gibi şirketler, diğer tüm endişelerin yanı sıra üretkenliği de gerekçe göstererek kısa süre önce hibrit ve uzaktan çalışma politikalarını revize etti. Hatta bazı kuruluşlar, belirli bir gün ofise dönmeyen çalışanları işten çıkarmakla tehdit etti.

Van't Noordende "İşverenler ve yetenekli çalışanlar arasında giderek artan bir anlayış eksikliği var" uyarısında bulundu.

Ayrıca, kariyer sitesi Ladders'ın ayrı bir raporuna göre, yüksek ücretli iş ilanları arasında tamamen uzaktan ve hibrit çalışma standartlarındaki meslekler 2023'ün sonunda sırasıyla %12 ve %69 düşerken, yüz yüz ofiste çalışma gerektiren iş ilanları ise %93 arttı.

Ladders'ın Büyüme Pazarlaması Direktörü John Mullinix, konuyla ilgili açıklamasında, "Daha önce hibrit pozisyonlar sunan şirketler, özellikle 200.000 doların üzerinde ödeme yapan meslekler için giderek daha fazla ofis içi pozisyonlar yayınlıyor" ifadelerine yer verdi.

 

Hibrit çalışma şimdilik kalıcı

Conference Board tarafından yapılan başka bir ankete göre, bazı şirketler ofise dönüş planlarını artırsa da, çoğu hibrit çalışma düzenlemesi şimdilik devam ediyor. ABD'li CEO'ların yalnızca %4'ü, önümüzdeki yıl çalışanları tam zamanlı olarak ofise geri getirmeye öncelik vereceklerini söyledi.

Monster'da kariyer uzmanı olan Vicki Salemi'ye göre, istihdam piyasasındaki en iyi yetenekler hâlâ yüksek talep görüyor. Dolaysıyla işverenlerin uzaktan çalışma konusunda daha esnek kalması, çalışanların istek ve ihtiyaçlarına uygun hareket etmesi, ayrıca izin politikalarında ve daha mesai haftalarında çalışanların taleplerini göz önünde bulundurması gerekiyor.

Salemi bu tablonun esnek çalışmaya ihtiyaç duyan çalışanlar için harika bir haber olduğunu söyledi.

Zamanınızı boşa harcadığınızın 5 işareti

 

Acil durumlar için kara gün akçeniz var mı?

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)