BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisNadir cezasını Türkiye'de mi çekecek?----

Nadir cezasını Türkiye'de mi çekecek?

Nadir cezasını Türkiye'de mi çekecek?
20 Haziran 2013 - 09:03 www.finansgundem.com

Times gazetesi Türk iş adamı Asil Nadir'in cezasını Türkiye'de çekmek için tazminat ödedeiğini yazdı

Times gazetesi İngiltere'de hapiste bulunan Kıbrıslı Türk iş adamı Asil Nadir'in Türkiye'ye geri dönmeye iki adım daha yaklaştığını yazıyor.
71 yaşındaki Nadir'in cezasının kalan kısmını Türkiye'de çekmek için altı haneli bir tazminat ödediğini ve İngiliz vatandaşlığından vazgeçtiğini belirten gazete, bu adımların giderek daha büyük çaresizlik nedeniyle atıldıklarının altını çiziyor.
Kendi şirketi Polly Peck'i 45 milyon dolar dolandırmak suçundan geçen Ağustos ayında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Nadir'in cezasının geri kalanını Türkiye'de çekmek için yaptığı başvuru geçen ay reddedilmişti.
Ancak gazeteye göre Nadir'in attığı bu iki adımdan sonra İngiltere Adalet Bakanı Chris Grayling'in bu kararı tekrar gözden geçirmesi gerekebilir.
Mahkemeye hiç mal varlığı ve geliri olmadığını söyleyen Nadir'in şimdiye kadar tazminat için 7.74 milyon dolar tazminat ile birlikte 230 bin dolar civarında yasal masraf ödemesi yaptığı da haberde yer verilen ayrıntılardan.
Times, Nadir'in İngiliz vatandaşlığından vazgeçmesi nedeniyle, cezasını Türkiye'de daha kısa süre çekip, İngiliz pasaportuyla Londra'ya dönebileceği yolundaki kaygıların da ortadan kalkmış olduğunun altını çiziyor.
Gazeteye göre 1980'li yıllarda Muhafazakâr Parti'ye bağışta bulunan Nadir'in muhafazakâr bir hükümet iktidardayken Türkiye'ye gönderilip burada cezasını çok daha kısa sürede çekmesi hükümetin itibarını zedeleyebilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)