BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMükemmellik Ödülleri'nin finalistleri belli oldu----

Mükemmellik Ödülleri'nin finalistleri belli oldu

Mükemmellik Ödülleri'nin finalistleri belli oldu
04 Kasım 2015 - 13:46 www.finansgundem.com

KalDer ve TÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen 23. Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nin finalistleri basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu

Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nin bu yıl ki finalistleri belli oldu. Konuyla ilgili TÜSİAD Merkez Binası’nda bugün gerçekleştirilen basın toplantısına KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran - Symes, Türkiye Mükemmellik Ödülleri Yürütme Kurulu Başkanı Hakan Öker, KalDer Genel Sekreteri Akın Alıkçıoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. (AGDAŞ), Antalya Muratpaşa Sabiha Gökçen Anaokulu, Damla Kaynak Suyu Sapanca Fabrikası ve İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü zorlu ve keyifli süreci başarıyla tamamlayan kuruluşlar arasına katıldı. Buna göre 23 yıl boyunca KalDer’in Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne  başvuran kuruluş sayısı 267’ye, Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nü kazanan kuruluş sayısı ise 29’a ulaştı.  



Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nin ülkemizin en prestijli ödüllerinden biri olduğunu ifade eden KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan, açılış konuşmasına bu uzun soluklu yolculukta KalDer’i yalnız bırakmayan basın mensuplarına teşekkür ederek başladı. Yaşam ve refah seviyesini yükseltmek için daha kilometrelerce yol katetme kararlılığında olduklarını söyleyen A. Hamdi Doğan, “Amacımız Türkiye’nin her noktasında mükemmellik kültürünü içselleştirmiş, rekabetçi kurum ve kuruluşlar yaratmak” dedi. 
 
Doğan: EFQM harika bir pusula  

Rekabetin etkilerinin her alanda yoğunlaştığını bu nedenle mükemmellik kültürünün kurum ve kuruluşlar için daha çok önem kazandığını dile getiren A. Hamdi Doğan, birbiri ardına kapanan şirketlere dikkat çekti. Doğan, kuruluşların varlıklarını sürdürememe nedenlerini şöyle açıkladı: “Amaçlarını ya da varolma sebeplerini yeterince yerine getiremiyorlar. Yani paydaşlarının beklentilerine cevap veremedikleri durumlar var. Artık paydaşlarının bağlılığını ya da saygınlığını da kaybetmişler. Rekabetin acımasız çarkları içinde bir başka kuruluşa yerini, pazarı terk etmişler. Çıktıkları yolculuğu başarılı bir şekilde sürdürememiş ya da sonlandıramamışlar. Önemli olan yolculuğa çıkmak değil, yolculuğa nasıl çıkacağımıza, nasıl ilerleyeceğimize, nereye varmak istediğimize, karşılaşacağımız engelleri nasıl aşacağımıza önceden ve olabildiğince hızlı karar verebilmektir. Biz buna doğru strateji ile doğru hedeflere ulaşma çabası diyoruz. Bugün burada bizleri bir araya getiren, ortak amaç altında birleştiren EFQM Mükemmellik Modeli’nin temel ilkelerini gözümüzün önüne getirdiğimizde, yolculuğumuzda doğru strateji ve hedef belirleme dâhil pek çok konuda modelin bize ne derecede ışık tuttuğunu, yol gösterdiğini, kılavuzluk yaptığını açık olarak görebiliriz. Diğer bir deyişle EFQM harika bir pusuladır” diye konuştu.
 
KalDer 25. Yaşını Kalite Kongresi’nde kutlayacak
 
Toplantıya katılan herkesi 17-18 Kasım’da İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 24.Kalite Kongresi’ne davet eden A.Hamdi Doğan, “Geleneksel olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da kongrenin ikinci gününde ödül kazanan mükemmel kurum ve kuruluşlarımızı açıklayacağız. Herkesi 18 Kasım’daki 23. Türkiye Mükemmellik Ödül Töreni’ne davet ediyorum. Türkiye Mükemmellik Ödülü alan kuruluşlar, entellektüel sermaye varlığı, yenilenmeye açık ve yaratıcılığı özendiren yaklaşımları ile kalıcılık mesajı verirken, finansal başarılar kadar insan kaynağı tercihlerinde de ön plâna çıkıyorlar. Bu özellikleri de onların mükemmeli yaşadıklarına dair en güzel kanıtlardır.” dedi.
 
Cansen Başaran - Symes: Bu birliktelikten gururluyuz
 
Türk sanayicisinin gücünü artıran Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nin temelini KalDer ile birlikte atmaktan gurur duyduklarını ifade eden TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran - Symes ise 25 yıldır toplam kalite bilincini yaymak için çalışan KalDer’i başarılı ve öncü çalışmalarından dolayı kutladı. Bilgi ve rekabet çağında mükemmellik kavramının daha fazla önem kazandığını ve buna yatırım yapan firmaların kazançlı çıktığını söyleyen Cansen Başaran - Symes, “KalDer doğru stratejilerin belirlenmesinde önemli bir anahtar. İşdünyasının başarılı örneklerini öne çıkararak kalite yolculuğunun başındaki firmalar için rol model belirliyor. O nedenle yaptıklarını çok önemsiyor ve destekliyoruz. Belki bugün burada kalite kavramını tanımlamamız pek mümkün değil. Ancak, şunu biliyoruz ki kalite hayatın her alanında. Kalite ile ilgili herşeyi 17-18 Kasım’da düzenlenecek Kalite Kongresi’nde dinleyeceğiz, tüm işdünyasını bekliyoruz.” diye konuştu. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)